Asuntomessuilla Seinäjoella suunnataan katse tulevaan

Asukaslukuun suhteutettuna Seinäjoki oli Suomen muuttovoimaisin kunta vuosina 2009-2013 ja Tilastokeskuksen tietojen mukaan vuonna 2014 se oli asuntotuotannossa koko maan kärjessä yli 40 000 asukkaan kunnista. Alueellinen kaupunkikeskus voi hyvin, kasvaa ja kehittyy.

– Kaupungistuminen on globaali ilmiö. Kaupungistumisen ja väestön ikärakenteen muutoksen myötä elämme Suomessakin tilanteessa, jossa tarvitsemme yhä enemmän uusia rakentamisen- ja asumisenalan ideoita ja mahdollisuuden niiden toteuttamiseen käytännössä, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Harri Tuomaala sanoo.

– Asuntomessujen tehtävänä on koota yhteen kuntavaikuttajat, poliittiset päätöksentekijät, rakentamisesta ja oman kodin hankkimisesta kiinnostuneet sekä talo- ja rakennusteollisuuden toimijat. Yhdessä voimme tarttua haasteisiin ja mahdollisuuksiin ja kehittää uusia rakentamisen ratkaisuja ja innovaatioita.

Asuntomessuilla uudet ideat ovat kaikkien suomalaisten nähtävissä. Asuntomessuilla Seinäjoella esitellään muun muassa puukerrostalo Mäihä, Pohjoismaiden ensimmäinen PEFC-projektisertifiointikohde. Sertifioinnilla varmistetaan, että puutavara on laillista ja peräisin kestävästi hoidetuista metsistä. Myös Mäihän asuntojen hankintamuoto on uudentyyppinen. Mäihässä on käytössä Lakean Omaksi-rahoitusjärjestelmä, jossa asukas maksaa muuttaessaan kynnysrahan ja vuokran yhteydessä osuus maksetusta summasta siirtyy asukkaalle säästöön. Säästöt huomioidaan, mikäli asukas päättää ostaa asunnon omaksi. Mäihän rakennuttaja ja näytteilleasettaja on Lakea Oy.

Messuvieraille uutuuksia: luvassa muun muassa teemailta ja maksuttomia sisustuskierroksia

Asuntomessut järjestetään Seinäjoella 8. heinäkuuta – 7. elokuuta 2016. Torstaina 28. heinäkuuta messuilla vietetään Messujen iltaa. Illan aikana luvassa on erikoisohjelmaa ja mielenkiintoista ajanvietettä ympäri messualuetta.

– Haluamme tarjota messuvieraille elämyksellisen, vaikuttavan ja viihdyttävän kokemuksen messualueella. Suunnitelmissa on Messujen illan lisäksi monenlaista ohjelmaa ja yllätyksiä Asuntomessuille Seinäjoella. Laajennamme myös digitaalisia palveluitamme, ja tulevaisuudessa digitaalisuudella tuleekin olemaan suurempi rooli fyysisen tapahtuman rinnalla, Harri Tuomaala kertoo.

Messujen ilta on kokonaisuudessaan teemapäivä, jonka aikana niin messutaloissa kuin muuallakin messualueella on ohjelmaa ja musiikkiesityksiä.

– Messujen illassa pohjalaisuus näkyy, kuuluu ja maistuu talojen lisäksi esimerkiksi messuravintolan pohjalaisissa sikajuhlissa ja alueella soivana musiikkina. Kaikki se luo tunnelmaa hämärtyvään iltaan, jolloin on mahdollisuus tutustua messukohteisiin hieman erilaisessa valossa, projektipäällikkö Kirsi Joensuu jatkaa.

Teemapäivän aikana messuvieraat voivat myös osallistua sisustussuunnittelija Susanna Venton vetämille maksuttomille sisustusteemakierroksille. Kierroksilla tutustutaan neljään Venton valitsemaan sisustuksellisesti kiinnostavaan kohteeseen. Kierrokset kestävät noin tunnin, ja niille tulee ilmoittautua etukäteen Asuntomessujen verkkosivuilla. Ilmoittautumislomake avautuu 10. toukokuuta.

–  Messuvieraat voivat kiertää pienryhmissä sisustussuunnittelijan valitsemissa kohteissa, esittää kysymyksiä alan ammattilaiselle ja kysyä samalla vaikka vinkkejä oman kodin sisustukseen. Kokeilemme nyt ensimmäistä kertaa tämän tyyppisiä teemakierroksia messuvieraille, Harri Tuomaala sanoo.

  1. heinäkuuta Asuntomessut ovat avoinna kello 10.00-22.00. Messujen illan iltalipun hinta on 15 euroa kello 18.00 alkaen. Päivälipun ostaneet messuvieraat voivat jatkaa päivälipulla myös koko illan ajan. Messubussit liikennöivät messuvieraiden parkkialueen ja messualueen välillä kello 22.30. saakka. Kaikki messukohteet ovat avoinna illan ajan.

Kesällä 2016 Asuntomessut järjestetään Seinäjoella Pruukinrannassa. Pruukinrannan messualueelle valmistuu kaikkiaan 43 näyttelykohdetta. Monessa kohteessa rakentajat tekevät parhaillaan sisätöitä, ja rakennusten loppukatselmukset suoritetaan toukokuun puoliväliin mennessä. Tammikuussa palanut messukohde Riihi on noussut uudelleen harjakorkeuteen.

Asuntomessut Seinäjoella –tapahtuman teemana on Pohjalainen tekemisen tahto.

Aloita kesän suunnittelu ja osta ennakkoliput Suomen suurimpaan maksulliseen kesätapahtumaan nyt – ennakkolipunmyynti Asuntomessuille on alkanut. Ostamalla messulippusi etukäteen vältät lipunmyyntijonot paikanpäällä.

Lippukauppaan >>

Osta aikuisen lippu 22 euroa >>
Osta perhelippu 44 euroa >>
Muut lippulajit >>