Asuntomessuilla Seinäjoella 50 000 kävijän raja rikki

Asuntomessuilla kukitettiin tänään torstaina 21. heinäkuuta 50 000. messuvieras. 50 000 messukävijän raja ylittyi noin kello 11.20, jolloin messuportille saapuivat Juho ja Aino Viitanen lastensa Siirin ja Saimin kanssa. Viitaset yllättyivät iloisesti kun Asuntomessujen kehitysjohtaja Heikki Vuorenpää ja projektipäällikkö Kirsi Joensuu odottivat heitä kukkien, sisäänpääsylippujen ja pienen lahjakassin kera.

Viitaset saapuivat messuille Vantaalta. Asuntomessutapahtuma tuli tutuksi viime vuonna.

– Kävimme viime vuonna messuilla, kun asumme ihan Vantaan messualueen Kivistön naapurissa. Alue on muuttunut paljon vuodessa. Se on ihan kuin pieni kaupunki. Kehärataa tulee käytettyä lasten kanssa jonkin verran, Aino Viitanen kertoi.

Omakotitalossa asuvat Viitaset tulivat messuille katsomaan erityisesti pihoja ja piharakentamista.

– Katsotaan vähän, että mitä puskaa laitetaan mihinkin. Viime vuonna haimme sisustusvinkkejä ja mikrosementtipinnoista kylpyhuoneissa saimme paljon ideoita omaan kotiin. Tänä vuonna keskitymme pihoihin, vaikka tietysti myös sisustukset kiinnostavat edelleen. Toivottavasti ei kuitenkaan mene sisustus ihan uusiksi tämän jälkeen, Juho Viitanen naurahti.

Lapuan hiippakunnan piispa piti messujen puukerrostalosta

Myös Lapuan hiippakunnan piispa Simo Peura vieraili Asuntomessuilla tänään. Peura tuli vierailulle puolisonsa Anni Peuran kanssa.

– Messuilla tulee monella varmasti mietittyä ulkoisten asioiden lisäksi millainen koti on hyvä paikka elämiseen. Koti on tärkeä paikka ihmiselle. Monet merkittävät hetket koetaan kodin sisällä, ilot ja surut. Olennaista on se ilmapiiri mikä kodin sisällä on, huomaavaisuus ja välittäminen, piispa totesi. Asuntomessuilla Seinäjoella piispa piti eritysesti puurakentamisesta ja uudesta osaamisesta sen saralla.

– Messujen puukerrostalo on hyvä esimerkki uudesta suomalaista osaamisesta. Me tunnuimme olevan hieman muuta maailmaa jäljessä puurakentamisen suhteen. Suomeen puurakentaminen kuitenkin sopii hyvin. Olemme kansa joka elää metsästä ja puusta, piispa sanoi.

Asuntomessuilta Seinäjoella on esillä puurakentamista monipuolisesti. Messujen 35 pientalosta 28 on puutaloja. Alueella esiteltävään puukerrostaloon, Lakean rakennuttamaan Mäihään. on käytetty puuta 990 kuutiota. Rakennuttajalle myönnettiinkin puunkäytöstä pohjoismaiden ensimmäinen PEFC-sertifikaatti, joka perustuu puun alkuperän seurantaan ja sillä varmistetaan, että puutavara on peräisin kestävästi hoidetuista metsistä ja on laillista.

www.vanha.asuntomessut.fi

#asuntomessut2016

Osta liput kesän suurimpaan sisustustapahtumaan!

Nappula_ostaliput