Asuntomessuilla Porissa 50 000 kävijän raja rikki: “Vau, onpa ihana yllätys!”

Asuntomessut Porissa ovat esitelleet tähän mennessä jo yli 50 000 messuvieraalle Karjarannan vanhalle teollisuusalueelle rakentunutta uutta asuinaluetta.

Espoolaispariskunta Elina ja Jussi Nykänen saapuivat kuusikuukautisen Kaarlo-vauvansa kanssa Porin Asuntomessuille lauantaina 21.7.2018 klo 14 jälkeen. Pariskunta yllättyi iloisesti, kun Suomen Asuntomessujen ja Porin kaupungin edustajat olivat vastassa kukkakimpun sekä sisäänpääsylippujen kera ja kertoivat Elina Nykäsen olevan 50 000. kävijä. “Vau, onpa ihana yllätys”, pariskunta riemuitsi ja suuteli toisiaan ilouutisen kuultuaan.
Asuntomessuilla he olivat viimeksi vierailleet Seinäjoella 2016 ja tänä vuonna messuilta oltiin hakemassa sisustusideoita ja äly- sekä turvallisuusratkaisuja. “Viisihenkisessä lapsiperheessä kodinhoito ja turvallisuus ovat keskeisiä asioita ja tulimme tänne saamaan inspiraatioa ja ideoita omaan elämäämme”, toteaa Elina Nykänen. Pariskunta oli tutustunut Porin messukohteisiin ennakkoon ja monet messutalot olivat jo herättäneet heissä kiinnostusta.

Asuntomessujen kävijätutkimuksen väliraportin mukaa messualueella vierailleista suurin osa (32,9 prosenttia) on tullut messuille Satakunnan alueelta. Toiseksi suurin vierailijajoukko on saapunut Karjarantaan Uusimaalta (14,5 prosenttia). Porilaisia messualueella vierailleista on ollut tähän mennessä 20 prosenttia.

– Tänään kukittamamme 50 000. kävijä oli saapunut Asuntomessuille Espoosta. Kävijät tulevat meille ympäri Suomea. Meistä on hienoa, että myös paikalliset ovat saapuneet sankoin joukon tutustumaan Karjarannan uuteen asuinalueeseen. Tänä kesänä Suomeen on jälleen syntynyt uusi asuinalue, josta olemme pyrkineet tekemään yhden maailman parhaista, sitä kannattaa kyllä tulla katsomaan ja nappaamaan ideoita omaan arkeen ja elämään, Suomen Asuntomessujen viestintäpäällikkö Leena Honkajuuri iloitsee.

– Porilaiset ovat tottuneet kaupungin suureen tapahtumatarjontaan heinäkuussa ja se on meille yksi ylpeyden aihe. Tänä vuonna tässä on jotain vieläkin erityisempää, kun tuttujen SuomiAreenan ja Pori Jazzin lisäksi meillä on Asuntomessut. On hienoa, että koko Satakunnan alue on ollut kiinnostunut messuista, kertoo tiedottaja Tiina Lehtonen.

Vaikka kesätapahtumien kävijämäärät ovat yleisesti suuren kiinnostuksen kohteena, ei kävijämäärä ole yksistään Asuntomessuille onnistumisen mitta.