Asuntomessuilla Mikkelissä 50 000 kävijän raja rikki

Asuntomessuilla kukitettiin tänään tiistaina 25. heinäkuuta 50 000. messuvieras. 50 000 messukävijän raja ylittyi heti aamulla kun ensimmäiset messuvieraat saapuivat portille. Torniolainen pariskunta Jukka ja Minna Vähä yllättyivät iloisesti, kun Suomen Asuntomessujen ja Mikkelin kaupungin edustajat odottivat heitä kukkien, sisäänpääsylippujen ja pienen lahjakassin kera.

Jukka ja Minna Vähä saapuivat messuille kesälomareissullaan Seinäjoelta Kalevan kisoista. Asuntomessuilla on tullut viimeksi käytyä Tampereella vuonna 2012.

– Tänään aamulla päätettiin kävellä messualueelle keskustasta ja tulimme Kenkäveron sekä Mikkelipuiston kautta tänne alueelle. Hyvältähän tällainen yllätys tuntuu! Kannatti kävellä hotellilta tänne, Jukka Vähä naurahti.

Kotipaikkakunnallaan Torniossa luhtitalossa asuvat Vähät tulivat hakemaan vinkkejä Asuntomessujen pihoista kesämökilleen, joka sijaitsee Kemijoen varrella.

– Pihat ja parvekeratkaisut kiinnostavat. Mökki sijaitsee rinnetontilla, joten sinne ja luhtitaloomme katselemme erilaisia ideoita, Minna Vähä kertoi.

Asuntomessut Mikkelissä ovat käynnissä elokuun 13. päivään asti. Messuilla on yhteensä 31 kohdetta yli 15 hehtaarin kokoisella messualueella. Asuntomessut Mikkelissä –projektipäällikkö Heikki Manninen kertoi pariskunnalle messualueen piharakentamisesta muutaman vinkin.

– Piharakentamisessa luonnonmukaisuus on viime vuosina vahvasti nousussa ollut trendi ja se näkyy myös Asuntomessuilla Mikkelissä. Rinnetontteja on alueen rannalla ja suuri osa messupihoista on yhdistetty kauniisti ympäröiviin asuntokatuihin ja ympäröivään luontoon, Manninen kertoi.

Messutalojen pihat ovat monipuolisia

Kirkonvarkaudessa on esillä monta mielenkiintoista pihamaata. Taloissa on isoja terasseja ja yhdellä autokatoksista on viherkatto. Lisäksi messualueella on kivistä ja kuntasta rakennettua pihamaata sekä esimerkiksi vanhan navetan kivistä rakennettu kasvihuone. Suurin osa messurakentajista on käyttänyt rakentamisessa apunaan vihersuunnittelijoita, joka näkyy ammattimaisesti toteutetuissa piha-alueissa. Aitoja ja laajoja nurmialueita on vain vähän ja suurin osa messupihoista yhdistyy luontevasti toisiinsa – väliin on jätetty pienehköjä luonnontilaisia metsäsaarekkeita tai luonnonkivireunuksia.

Asuntomessut Mikkelissä 14.7.–13.8.2017 avoinna joka päivä kello 10–18. Torstaina 27.7. ja 3.8. messut ovat avoinna poikkeuksellisesti klo 22 asti. Tällä viikolla Asuntomessuilla vietetään harrastusten teemaviikkoa. Keskiviikkona Ville Haapasalo saunottaa messuvieraita ja alueella joogaillaan yhdessä AsukasAreenalla järjestettävissä joogavarteissa. Ensi viikolla alkaa Tulevaisuusviikko, jolloin maanantaina messuilla vierailee tulevaisuuden urheilulupaus Alisa Vainio ja loppuviikosta järjestetään Suuri Energiakeskustelu. Viimeinen messuviikko on yhdenvertaisen asumisen viikko. Koko ohjelmakalenteri löytyy Asuntomessujen verkosta www.vanha.asuntomessut.fi