Asuntomessuilla juhlittiin joulua ensimmäistä kertaa messujen historiassa

Asuntomessujen vakituiset bloggaajat vierailivat Asuntomessuilla Seinäjoella tiistaina. Bloggaajat Sari Weckström, Ulla Harju, Anu Leinonen, Maria Kivijärvi ja Päivi Leinonen toteuttivat kohteessa 40, Kuusamo Nuuna, jouluteemakattauksen. Nuunan ulkopuolella joulupukki jakoi lapsille karkkeja ja sisällä kohteessa bloggaajat nauttivat perinteisen jouluaterian joululaulujen soidessa taustalla.

– Paljon ihmisiä on pysähtynyt ottamaan kuvia ja ihmettelemään, mistä oikein on kyse. Onhan ulkona kuitenkin helteinen heinäkuinen päivä, Päivi Leinonen kertoo.

Parasta päivässä on bloggaajien mukaan ollut mahdollisuus tavata messuvieraita kasvokkain.

– On ihana nähdä ihmisten reaktiot. Lanttulaatikon tuoksu leijuu jo ovella vastaan, ja moni kävijä on hämmästellyt, että tarjolla on ihan oikeaa jouluruokaa. Laatikoita, silliä, rosollia ja lohta, sekä tietysti joulutorttuja jälkiruuaksi.

Yökylässä Asuntomessuilla

Bloggaajat jäävät päivän jälkeen yöksi Nuunaan. Yön aikana he liikkuvat hiljaisella messualueella ja tekevät alueelta postauksia blogeihin sekä sosiaaliseen mediaan.

– Öinen, autio messualue on aivan erilainen kuin se, minkä näemme päivällä: ihmisvilinä vaihtuu täyteen hiljaisuuteen. Messualueen yön tunnelman pyrimme välittämään kuvien ja videoiden kautta myös muille, Ulla Harju sanoo.

Asuntomessuilla on yövytty myös aiemmin. Vuonna 2013 Asuntomessuilla Hyvinkäällä järjestettiin Testiasuminen-nimellä viikonloppu, jonka aikana Facebook-kampanjan kautta haettu perhe yöpyi messukohteessa. Perheelle oli järjestetty ohjelmaa viikonlopun ajaksi, ja he muun muassa kokkasivat yhdessä julkkiskokki Alex Nurmen johdolla.

– Tapahtumamme tarjoaa mahdollisuuden monenlaisten oheistapahtumien ja tempauksien järjestämiseen. On hienoa, että voimme tarjota joka vuosi uutta ja yllätyksellistä sisältöä messuvieraille, Asuntomessujen toimitusjohtaja Harri Tuomaala sanoo.

 

Ensi viikolla, torstaina 28. heinäkuuta Asuntomessuilla vietetään Messujen ilta –teemapäivää. Messujen iltana messualueella on luvassa muun muassa yllätysohjelmanumeroita, musiikkia, pohjalaiset sikajuhlat ja sisustussuunnittelija Susanna Venton vetämiä maksuttomia sisustusteemakierroksia messuvieraille.

Torstaina 28. heinäkuuta Asuntomessut Seinäjoella ovat avoinna kello 10-22. Lipunmyynti päättyy tuntia ennen sulkemisaikaa ja päivälipulla voi jatkaa iltaan. Messujen ilta –teemapäivänä yleisöpysäköintialue on avoinna kello 22.30 saakka ja messubussit liikennöivät kello 22.30 asti.