Asuntomessuilla Hyvinkäällä vietetään aktiivista arkea ja kotoillaan kiireettömästi

Mediatiedote 5.11.2012


Vuoden 2013 asuntomessut järjestetään Hyvinkään Metsäkaltevan uudella asuntoalueella 12.7 – 11.8.2013. Messualueen väljille tonteille toteutuu uusien energiamääräysten siivittämänä selkeälinjaisia ja hallitun kokoisia omakotitaloja. Aluetta esitellään tänään 5.11.2012 valtakunnalliselle medialle.


Metsäkalteva on kiireettömän kotoilun ja aktiivisen arjen asuinalue, jonka vahvuuksia ovat luontoympäristöä kunnioittaen suunnitellut monipuoliset ulkoilu- ja vapaa- ajanvietto-mahdollisuudet, kaupunkikeskustan läheisyys ja hyvät liikenneyhteydet.


Alue sijaitsee 100 metrin korkeudessa männikköisessä harjumaastossa. Siellä on helposti aistittavissa Hyvinkään historiasta kuuluisan vuoristoilman virkistävä vaikutus ja hengittämisen keveys.


Erityishuomio puistoissa


 ”Metsäkaltevan messualueen suunnittelun lähtökohtana on ollut sopivan väljästi sijoitetut tontit ja salliva kaava. Myös erityinen panostus puistoihin ja luonnonmukaiseen hulevesien käsittelyyn näkyy vahvasti alueen toteutuksessa. Puistojen ehdoton kruunu on japanilainen kivipuutarha,” kuvailee Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.


Metsäkaltevan messualue sijoittuu loivasti lounaaseen laskevaan pienimuotoisesti vaihtelevaan rinteeseen, joka aurinkoisina päivinä suorastaan kylpee valossa. Suurin osa tonteista rajoittuu joltain osin ympäröiviin puistoihin ja näin pihoilla on mahdollisuus myös yksityiseen, suojattuun oleskeluun. Lounaisrinteen tonteilta avautuu vehreä panoraama alas Vantaanjokilaaksoon.


Rakentajaperheet ovat saaneet itse vaikuttaa tonttien edessä säilytettävien puiden määrään ja ovat päässeet näin vaikuttamaan myös puistoalueen toteutukseen. Aluetta vahvasti leimaava kivimaisema on saanut jatkumoa pihasuunnitelmissa, joissa tonttien kiviä on hyödynnetty taitavasti.


Messualueelle haluttiin toteutettavaksi mahdollisimman monipuolisesti suomalaista pientalotuotantoa esitteleviä kohteita. Jo kaavassa annettiin mahdollisuus sekä yksi- että kaksikerroksisuuteen ja eri materiaaleista tehtyihin toteutuksiin. Taitavalla suunnittelunohjauksella alueesta on saatu kaupunkikuvallisesti hallittu ja rauhallinen kokonaisuus.


Energiankulutuksen minimointi ja ympäristövastuulliset toteutusratkaisut näkyvät rakennusten lämmitysjärjestelmien valinnoissa. Useissa kohteissa energiaa tuotetaan erilaisilla hybridiratkaisuilla ja parissa kohteessa on suunnitteilla myös sähköautojen latausmahdollisuus.


Energia- ja ympäristöasiat näkyvät myös selvästi pienentyneessä rakennusten koossa. Messualueen pienin koti on asuinpinnaltaan alle 100 m2 ja suurin osa taloista sijoittuu 120 ja 150 asuinneliön kokoluokkaan. Tilaa ja väljyyttä löytyy muutamasta 200 m2:n talosta ja lippulaiva kokonsa puolesta on yli 250 m2:n koti.


Messuaikana yleisölle on avoinna 29 omakotitaloa ja korttelitalo. Messukohteista lähes kaikkien rakennustyöt ovat hyvässä käynnissä. Pisimmälle edenneissä taloissa jatketaan sisätöitä.


Kiireetön kotoilu ja aktiivinen arki


Kun messualueen lähiympäristö mahdollistaa aktiivisen arjen pallokenttineen, parkour-ratoineen ja valaistuine hiihtolatuineen, kiireetön kotoilu toteutuu asumisratkaisuissa. Talojen suunnittelussa on toiminnallisuus ollut keskeinen lähtökohta. Säilytystiloja on mietitty pieteetillä ja arjen sujuvuus on ollut lähtökohtana pieniä nautintoja unohtamatta.


Kiireettömyys toteutuu useissa kohteissa panostuksena kylpytiloihin. Poreammeet sisällä ja ulkona, kylpytynnyrit ja yhdessä kohteessa suunnitteilla oleva pihauima-allas kertovat asukkaiden halusta rentoutua arjessa rennosti ja vaivattomasti.


Metsäkaltevassa hiihtoladut ja metsäraitit alkavat kotikynnykseltä ja 46 000 asukkaan kaupungin keskustapalvelut ovat pyöräilymatkan päässä. Messualue sijaitsee 3,5 kilometrin päässä Hyvinkään ydinkeskustasta etelään. Viereinen 25-tie vie suoraan Hankoon ja Porvooseen, moottoritie Helsinkiin ja Tampereelle.


Lisätietoja:


Toimitusjohtaja Pasi Heiskanen, Suomen Asuntomessut, [email protected],
p. 040 848 6200


Projektijohtaja Raija-Leena Ahtola-Marks, Hyvinkään kaupunki, [email protected],
p. 040 548 3468

www.vanha.asuntomessut.fi/hyvinkaa