Asuntomessualueena toimiva Kirkonvarkaus saa oman postimerkin

Kuvassa esiintyvä Kirkonvarkauden silta on yksi maamme tunnetuimmista riippusilloista ja sillan eteläpuolelle kaavoitettu Kirkonvarkauden asuntoalue toimii ensi vuoden Asuntomessujen näyttämönä. Vuonna 1967 valmistuneen sillan kuvista on Mikkelissä järjestetty ainakin yksi valokuvanäyttely, sillä on oma kuvauksensa Wikipediassa ja sitä on käytetty menestyneesti myös aprillipilana. Postimerkki-idean takana on vannoutunut asuntomessukävijä ja Mikkelin postin myyntiesimies Mirja Pynnönen.

On todella hienoa, että Asuntomessut järjestetään Mikkelissä ja vieläpä historiallisella Kirkonvarkauden alueella. Minusta se ansaitsi saada oman postimerkin, kertoo idean äiti Mirja Pynnönen.

Mirja otti yhteyttä valokuvaajana vuosia toimineeseen Ilpo Aaltoon ja antoi hänelle vapaat kädet miettiä sopiva kuva-aihe.

Tässä on kyse pitkäaikaisesta projektista sillä näitä on ollut kymmenisen merkkiä joita olen postille vuosien varrella suunnitellut. Valtakunnallisissa merkeissä on kuvattu siltoja ja siitä idea osittain lähti, että näimme tässä mahdollisuuden nostaa upea Kirkonvarkaudensilta merkkiin. Lisäpontta idea sai siitä, että silta täyttää ensi vuonna 50 vuotta ja se sijaitsee asuntomessujen lähellä, valokuvaajana toiminut Ilpo Aalto täydentää.

Sillan kupeessa järjestetään yksi kesäisen suomen tunnetuimmista tapahtumista, kun asuntomessuvieraat kansoittavat Kirkonvarkauden uuden asuinalueen 14.7.–13.8.2017.

Minusta tämä on hieno asia ja kaupunki voi käyttää merkkiä erityisryhmille lähetettävissä kutsukirjeissä tuomaan juhlavuuden tuntua. Asuntomessualuehan ei kuvassa näy, mutta silta kyllä näkyy asuntomessualueelle, kertoo puolestaan Mikkelin asuntomessutoimiston tiedottaja Piia Mäkilä.

Postimerkki julkaistaan maanantaina 19.9.2016, jolloin merkki saadaan myyntiin Postin verkkokauppaan ja sen voi ostaa myös Postin myymälästä Mikkelistä.

Lisätietoja:
Mirja Pynnönen
Myyntiesimies | Palvelupisteverkosto | Posti Oy
Raatihuoneenkatu 12 | 50100 Mikkeli
Puh. 0204 52 2604

Ilpo Aalto
Mainostoimisto Aalto
Puh. 0440 228 700