Asuntomessualueen yhteisöllinen puisto kutsuu kaikki viihtymään

Rykmentinpuiston asuntomessualueelle valmistui monipuolinen puisto juuri messujen alla. Lähes kuuden jalkapallokentän kokoista puistoa rakennettiin samanaikaisesti alueen kotien kanssa, joten nyt se on lisäämässä viihtyisyyttä ja mahdollistamassa yhteisöllisyyden syntymistä heti uusien asukkaiden muuttaessa koteihinsa.

Puustellinmetsän puistoksi nimetty virkistysalue palvelee kaikenikäisiä asukkaita ja vierailijoita. Asuntomessujen kävijät pääsevät ensimmäisinä tutustumaan puistoon, joka avataan kaikille messujen jälkeen.

Vuokrattavat viljelypalstat ja lähiliikuntaa tarjolla

”Puistossa voi harrastaa lähiviljelyä vuokrattavilla viljelypalstoilla ja sieltä löytyy myös hyötypuutarha, josta voi hakea vaikka raparperia piirakkaan tai liperiä ruokapöytään. Hulevesi-altaiden äärelle on rakennettu upeita oleskelulaitureita eikä samanlaista grillauspaikkaa takuulla löydy muualta”, kertoo Tuusulan kunnan viheraluesuunnittelija Hilla Karppinen.

Puiston lähiliikuntapaikka tarjoaa aktiviteetteja kaiken ikäisille. Siellä on kuntoiluvälineitä, petankkikenttä, asvaltoitu ja muotoiltu parkki skuuttaukseen ja nurmialue pelailuun. Puistoon on sijoitettu ympäristötaideteoksia, jotka omalta osaltaan lisäävät alueen viihtyisyyttä ja vetovoimaa.

”Yksi puiston takuuvarmoista vetonauloista on suurikokoinen oranssi kiipeilyteline, joka varmasti houkuttelee myös isompia puiston käyttäjiä. Eikä kaksimetrinen hyönteishotelli pörriäisineen jää huomaamatta”, Karppinen vinkkaa.

Puustellinmetsän puisto laajenee myöhemmin nykyisestä kuudesta hehtaarista 14,5 hehtaariin. Laajennukseen sisältyy mm. koirapuisto ja pulkkamäki sekä luonnontilaisia alueita.

MITEN YHTEISÖLLISYYS NÄKYY RYKMENTINPUISTON MESSUALUEELLA:

1. YHTEISÖLLISYYDEN TUKEMINEN korostuu asuntomessualueella monin tavoin yleisten alueiden suunnittelussa ja myös siinä, miten alueen palvelut tukevat elämisen laatua. Alueen kerrostalokohteissa on mm. yhteiskäyttöisiä etätyötiloja ja yhteissaunoja. Kannattaa etsiä näitä oivaltavia alueita ja paikkoja, missä asukkaat voivat kohdata ja toimia yhdessä.

2. PUISTOALUE tulee olemaan asukkaiden tärkeä kohtauspaikka. Se aktivoi liikkumaan, leikkimään ja viettämään aikaa. Monipuolisesta puistosta löytyy kaikille jotakin: viljelypalstoja, yrttipuutarha, vesielementtejä, leikkipuisto ja liikuntapuisto.

3. PUISTON HYÖTYPUUTARHASTA voi käydä hakemassa raparperia piirakkaan kuten Rantatien taiteilijakotien puutarhoista aikoinaan. Ainolan puutarhassa puut notkuivat omenoita ja Halosenniemessä Maijan puutarha mahdollisti perheen omavaraistaloutta. Oheiskohde Rantatien taitelijakotien Ainolan ja Halosenniemen puutarhat ovat säilyneet näihin päiviin.

4. AUKIOT messualueella on suunniteltu leveiksi ja viihtyisiksi, ja niissä voi pelata, leikkiä ja oleskella. Rakentaminen on tiivistä ja kaupunkimaista, kylämäistä yhteisöä ja puistoa kehystää luonnontilainen metsä lenkkipolkuineen.

5. SUKUPOLVET KOHTAAVAT Suomen Hoivatilojen Yhdessä-korttelissa, mikä tuo ikäihmiset ja lapset saman katon alle ja yhteiseen pihapiiriin. Alueella on senioritalo, hoivakoti ja päiväkoti, ja myöhemmin hoivakortteli täydentyy vielä koirapäiväkodilla. (Hoivakortteli ei valitettavasti ole avoinna messuyleisölle, sillä toiminta siellä käynnistyy elokuussa.)