Asuntomessualueen tonttien hakuaika Mikkelissä on käynnissä

Mikkelin Kirkonvarkaudessa vuonna 2017 pidettävien asuntomessujen tonttien hakuaika alkoi 15.3. Hakuaikaa on kaksi kuukautta eli 15.5. asti. Asuntomessualueelta löytyy laaja kirjo tontteja eri elämäntilanteisiin ja asumistarpeisiin. Asuntomessualueella on haettavana runsaat kolmekymmentä omakotitalotonttia ja kaksi asuinpientalotonttia. Asuntomessujen teemat ja tonttihaun yksityiskohdat julkaistaan tonttien hakuajan alkaessa.

Rakentajien valinta tapahtuu hakemusten ja niiden liitteiden pohjalta touko-kesäkuun aikana. Valinnan suorittavat Suomen Asuntomessujen ja Mikkelin kaupungin muodostamat laatutyöryhmä ja asuntomessutoimikunta. Valintakriteereinä ovat suunnitelman laadun ja sisällön lisäksi messuteemojen huomioiminen suunnitelmassa ja hankkeen toteuttamiskelpoisuus. Lisäksi laatutyöryhmä arvioi hanketta Asuntomessujen yleisten tavoitteiden pohjalta sekä suunnitelmaa osana asuntomessukokonaisuutta.

Asuntomessualueen omakotitalotontteja voivat hakea yksityishenkilöt, talotehtaat ja rakennusalan yrittäjät joko yksin tai yhdessä. Jos tontin rakennusoikeus mahdollistaa kahden asunnon rakentamisen, voi tonttia hakea myös kaksi yksityistä ruokakuntaa. Messualueen tonttihaku ei juuri poikkea normaalista tonttihausta. Hakulomakkeen liitteinä hakija toimittaa talosta  luonnostason suunnittelukuvat pohjasta, julkisivuista, leikkauksesta ja asemapiirustuksesta. Lisäksi tontin käytöstä ja pihan alustavasta suunnitelmasta liitetään mukaan luonnos. Asuntomessujen tonttihaussa on kuitenkin tärkeää esittää idea talosta ja perustella hakemuksessa, miksi juuri se olisi kiinnostava messukohteena. Messukohteissa toivotaan näkyvän myös asumiseen liittyvää kokeilua ja kehittämistä. Rakentajilla on käytettävissään sekä suunnittelu- että rakentamisvaiheessa kaupungin ja asuntomessuorganisaation laaja asiantuntijaosaaminen.

Tonttihaun alkamisen yhteydessä esitellään Mikkelin kaupungin tonttimarkkinoinnin uusi visuaalinen ilme sekä tontinhakusovellus.

Lisätietoja: www.vanha.asuntomessut.fi/mikkeli-2017/tonttihaku