Asuntomessualueen puistot henkivät historiaa ja idän eksotiikkaa

Hyvinkään asuntomessuista rakentuu pientalomessut, joissa esillä on 30 omakotitaloa ja korttelitalo. Messukohteista yli 20 omakotitalon rakennustyöt ovat hyvässä käynnissä. Pisimmälle edenneissä taloissa rakennetaan jo väliseiniä.
Syyskuussa kaupunkilaisille pidettiin alueella ensimmäinen yleinen kävelykierros, joka oli suuri yleisömenestys. Tutustujia oli liki 70. Heitä kiinnostivat kotien lisäksi alueen puisto- ja viheralueet. Kävijät ihastelivat aurinkoista ja avaraa aluetta, jonka maasto on hyvin vaihtelevaa. Korkeuserojen ansiosta näyttäviltä rinnepihoilta avautuu hienoja näköaloja luontoon.
Messutoimiston väki vahvistettuna tekniikan ja ympäristön toimialan asiantuntijoilla kertoi vierailijoille, että Hyvinkään asuntomessuista on tulossa talojen suhteen monipuoliset. Esillä on taloja pienestä n. 100 m2:n kodista liki 300-neliöiseen asti. Alueella on sekä yksi- että kaksikerroksisia koteja niin puusta, hirrestä, kivestä kuin betonistakin. Tonttien keskimääräinen koko on n. 1000 m2.
Pala Hyvinkään kasvihistoriaa
Hyvinkään puisto-osasto on suunnitellut kaupunginpuutarhuri Terhi Parkkali-Reskolan johdolla monimuotoiset puisto- ja viheralueet.
Keskuspuisto kattaa hyvinkääläisten, historiallisten koristekasvien alueen sekä japanilaisen puutarhan puroineen. Alueella on myös lasten leikkialue, urheilukenttä, ulkoauditorio ja parkour-rata.
Puisto-osasto on ottanut talteen palan hyvinkääläistä koristekasvihistoriaa. Osa vanhan VR:n keskuspuutarhan kasveja vihreyttää yhä kaupungin keskustaa, ja nyt ne saavat renessanssin päästessään tulevan asuntomessualueen uusille viheralueille. Hyvinkään nimikkokasvi, rautatienomenapuu, saa seuraa ainakin saksanpihlajasta, sinikuusamasta ja tuoksuherukasta. Talteen tulevia puukantoja on 13 ja pensaita 16.


Idän elementit kivi ja vesi


Puistoyksikössä työskentee vihersuunnittelija Asiko Hashimoto, joka on suunnitellut alueelle japanilaisen puutarhan. Puutarha on suunniteltu niin, että se on sopusoinnussa luonnon kanssa ja siellä voi viihtyä eri vuodenaikoina.
Puutarhan läpi virtaa japanilaisvaikutteinen, alueen omista erikokoisista kivistä rakennettu 130-metrinen hulevesiä hyödyntävä puro. Sen varrella on mm. pergola ja penkkejä sekä japanilainen maja. Japanilaisessa majassa voi istua, levätä ja nähdä monia kukkia kesän aikana: esimerkiksi kurjenmiekan, atsalean, kirsikan ja magnolian. Puro päättyy kahteen hulevesistä rakennettuun lampeen.


hulevesi= rakennetuilta alueilta poisjohdettava sade- ja sulamisvesi