Asuntomessualueelle Tuusulaan valmistuu erityisen monipuolinen puisto

Tuusulan kunta rakennuttaa Rykmentinpuiston asuntomessualueen etelälaidalle monipuolista julkista puistoa kaikenikäisten asukkaiden ja vierailijoiden virkistysalueeksi. Puisto rakentuu samanaikaisesti messutalojen kanssa. Puisto on suunniteltu siten, että se aktivoi liikkumaan, leikkimään, harrastamaan lähiviljelyä tai vain viettämään aikaa. Tuusulan Asuntomessujen kävijät pääsevät 10.7.-9.8.2020 ensimmäisinä tutustumaan puistoon, joka avataan kaikille messujen jälkeen.

Rykmentinpuiston asuntomessualueen puisto on syötävä

Puistoalueelle tulee hyötypuutarha, josta kuka tahansa voi poimia liperin ja ruoholaukan mausteeksi ruokapöytään tai raparperin piirakkaan.

– Kestävän asuinalueen konseptiin sisältyy mahdollisuus yhteisöllisyyteen. Tähän viljelypalstatoiminta luo hyvät puitteet, Tuusulan asuntomessujen projektipäällikkö Riikka Uusikulku sanoo.

Lähiviljelyä voi harrastaa kuntalaisille vuokrattavilla viljelypalstoilla, ja evästelyyn on rakennettu oleskelulaitureita hulevesialtaiden äärellä, grillipaikka sekä penkki- ja pöytäryhmiä. Lähiliikuntapaikassa on kuntoiluvälineitä, petankkikenttä, asvaltoitu ja muotoiltu parkki skuuttaukseen ja nurmialue pelailuun. Leikkipuiston vetonaula on suurikokoinen oranssi kiipeilyteline. Leikkipaikan turva-alusta on kuvioitu värikkäin salamanteri- ja sudenkorentokuvioinnein. Lisäksi puistoon sijoitetaan taidetta.

– Tiivisti rakennetulla uudella asuinalueella puisto on tärkeä virkistysalue lähialueen asukkaille. Kaava-alueen mukaan nimettyyn Puustellinmetsän puistoon kauempaa saapuville on kaksi pysäköintialuetta ja pyörätelineitä, kertoo Tuomo Sipilä, Rykmentinpuiston ohjelmapäällikkö Tuusulan kunnalta.

Heinäkuussa alkaville Asuntomessuille valmistuu neljän hehtaarin eli lähes kuuden jalkapallokentän kokoinen puisto, joka laajenee myöhemmin 14,5 hehtaariin. Tulevaisuudessa koko 2 500 asukkaan Puustellinmetsän pääsee kiertämään hiekkapäällysteisiä, esteettömiä puistoraitteja pitkin. Kierroksen pituus on 2250 m. Messujen aikaan puistoreittejä on valmiina 1000 m.

Puiston rakentamisessa on nyt talvitauko. Viimeistelytyöt alkavat huhtikuussa 2020.

Asuntomessut järjestetään 10.7.-9.8.2020 Tuusulassa. Asuntomessut ovat avoinna kuukauden ajan joka päivä klo 10-18, lisäksi pidennettyinä iltoina keskiviikkoisin klo 21 asti, sekä Tuusulan Taiteiden Yönä pe 7.8. klo 20 saakka.

Lisätietoja:

Tuomo Sipilä, ohjelmapäällikkö, Tuusulan kunta, p. 040 314 3017, [email protected]

Jouni Määttä, asemakaava-arkkitehti, Tuusulan kunta, p. 040 314 2016, [email protected]

Riikka Uusikulku, projektipäällikkö Asuntomessut Tuusulassa 2020, Tuusulan kunta p. 040 314 3040, riikka.uusikulku(at)tuusula.fi

Riitta Kalliokoski, kunnanpuutarhuri, Tuusulan kunta p. 040 314 4091, riitta.kalliokoski(at)tuusula.fi

vanha.asuntomessut.fi/tuusula

rykmentinpuisto.fi