Asuntomessualueelle Porin Karjarantaan muraali – portfoliohaku käyntiin

Asuntomessut Porissa 2018 avaa portfoliohaun Porin Karjarannan teollisuushallin seinämaalaushankintaa varten. Maalattava kohde sijaitsee Porin Karjarannan uuden asuntomessualueen välittömässä läheisyydessä. Teoksen kokonaishankintabudjetti on alustavasti 55 000 euroa.

Kyseessä on tiili- ja peltipintainen teollisuusrakennus, joka voidaan maalata joko kokonaan tai osittain. Tavoitteena on toteuttaa kiinnostava ja alueen käyttäjät sekä asukkaat huomioonottava seinämaalaus.

– Haluamme saada taiteen näkyväksi osaksi uutta messualuetta. Tämä on yksi teko sitä kohti. Messualueen lähellä oleva iso teollisuusrakennus on näyttävä elementti jota korostamalla näytämme, että vanha teollisuusalue syntyy nyt uudelleen ilmeikkääksi asuinalueeksi, kertoo Asuntomessut Porissa 2018 -projektipäällikkö Kari-Matti Haapala.

Portfoliohakemukset toimitetaan 14.12. mennessä ja erikseen nimettävä taidetyöryhmä päättää saatujen portfolioiden ja mahdollisten haastattelujen pohjalta 15.1.2018 mennessä kolme tahoa, joilta tilataan teosluonnokset. Aikaa teosluonnoksen toimittamiseen on kuukausi. Luonnos sisältää havaintokuvien lisäksi kustannuslaskelman ja toteuttamisen aikataulun. Tarkat ohjeet portfoliohakuun löytyvät nyt osoitteesta pori.fi/portfoliohaku.

Päätös varsinaisen teoksen toteuttamisesta tehdään luonnosvaiheen valmistuttua, arviolta maaliskuun 2018 aikana.

– Haluamme osallistaa päätöksentekoon erityisesti alueen tulevia asukkaita, mutta myös muita kaupunkilaisia. Laitamme luonnokset esille verkkosivuillemme, jossa porilaiset voivat käydä äänestämässä mieleistään luonnosta. Tämän jälkeen taidetyöryhmä tekee varsinaisen päätöksen. Teoksen toteuttaminen tapahtuu touko- ja kesäkuussa 2018, Haapala toteaa.

Asuntomessut järjestetään Porissa 6.7.-5.8.2018. Asuntomessuilla Porissa ratkotaan arjen ongelmia ja etsitään avaimia helppoon ja onnelliseen elämään.