Asuntomessualueelle Lohjalle haetaan kumppaneita asumispalveluiden kehittämiseen

Lohjan Hiidensalmessa kaupungin keskustan läheisyydessä järjestetään valtakunnalliset Asuntomessut vuonna 2021. Uusi asuinalue suunnitellaan monipuoliseksi kokonaisuudeksi. Ikääntyneiden asuminen on keskeisellä sijalla ja asumista kehitetään alueella laajempana palveluna. Toteutus tehdään yhdessä laajan kumppaniverkoston kanssa.

– Hiidensalmen alue tulee olemaan mielenkiintoinen ja vetovoimainen kokonaisuus, jossa korostuu asukkaiden hyvinvointi sekä yhteisöllisyys ja sukupolvien kohtaaminen, operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää Osuuskunta Suomen Asuntomessuilta kuvailee.

Alue rakentuu Lohjanjärven rannalle. Järvi ja luonto ovat alueen keskeisiä elementtejä. Alueen kortteleihin tavoitellaan useita talotyyppejä ja hallintamuotoja.

– Nyt meillä käynnistyy kumppanuushaku koskien keskeistä osaa asuntomessualueesta. Etsimme rakennusliikkeitä kahden kerrostalopainotteisen korttelin suunnitteluun ja toteutukseen. Uusi asuinalue on herättänyt paljon kiinnostusta asukkaissa ja meillä on jo jakelussa joukko ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita muuttamaan alueelle, Asuntomessut Lohjalla 2021 -projektipäällikkö Mirka Härkönen iloitsee.

Rakennusliikkeille suunnatusta kumppanushausta järjestetään infotilaisuus maanantaina 26. helmikuuta klo 15-16.30 Lohjalla (Lohjan pääkirjasto, Karstuntie 3). Tilaisuudessa avataan hakuohjelmaa tarkemmin ja kerrotaan lisätietoja projektista.

Hakuohjelma ja lisätietoa: www.vanha.asuntomessut.fi/lohja

Valtakunnalliset Asuntomessut järjestetään Lohjalla vuonna 2021. Suomalaisen unelma asumisesta järven rannalla omassa talossa lähes kaupungin keskustassa on tulevan messualueen myötä mahdollista. Asuinalueen suunnittelussa pyritään siihen, että eri elämäntilanteissa olevat ja eri-ikäiset ihmiset viettäisivät aikaa yhdessä ja auttaisivat toisiaan. Kantavina teemoina ovat yhteisöllisyys ja kohtaamiset.

Aikataulu, kevät 2018:

  • Kaavan laadinta jatkuu
  • Kumppanuushaku rakennusliikkeille
  • Asuntomessualueella sijaitsevan Kokkokallion myynti ja kehittäminen
  • Liikenneselvitys valmistuu
  • Yleissuunnitelman laadinta
  • Pilaantuneiden maiden tutkimukset jatkuvat
  • Osuuskuntamuotoisen rakentamisen mahdollisuuksia selvitetään
  • Yhteistyö asukkaiden, yrittäjien ja muiden osallisten kanssa jatkuu

Lisätiedot:

Mirka Härkönen, projektipäällikkö, Lohjan Asuntomessut, p. 050 590 8020, [email protected]

Aino Kuusimäki, projektikaavoittaja, Lohjan Asuntomessut, p. 044 374 3443, [email protected]

Heikki Vuorenpää, operatiivinen johtaja, Osuuskunta Suomen Asuntomessut, p. 050 531 6776, [email protected]