Asumisen uutuudet nähtävänä Asuntomessuilla Seinäjoella

Asuntomessut Seinäjoella avautuvat yleisölle huomenna 8. heinäkuuta. Pruukinrannan messualueella messuvieraat voivat tutustua asumisen uusiin trendeihin. Nähtävänä on muun muassa neljä minikotia, joiden koot vaihtelevat noin 30 neliöstä 94 neliöön.

– Tutkimusten mukaan omakotitalo on halutuin asumismuoto, mutta kaupungistumisen myötä asuminen tiivistyy. Minikodit vastaavat muuttuviin asumisen tarpeisiin ja tarjoavat uuden ratkaisun pieneneville tonteille. Väestön ikääntymisen myötä kompaktit kodit tarjoavat myös senioreille joustavan ja toimivan asumisvaihtoehdon, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Harri Tuomaala sanoo.

Infrarakentaminen ja liikkuminen liittyy tiiviisti asumiseen ja asumisratkaisuihin. Tänä kesänä Asuntomessuille messuvieraita kuljettavatkin messubussit, jotka käyttävät kotimaista uusiutuvaa UPM BioVerno-dieseliä sisältävää polttoainetta.

– Maailma muuttuu ja Asuntomessut muuttuvat sen mukana. Yhdessä kumppaniemme ja asiakkaidemme kanssa voimme ideoida uutta ja tarttua tulevaisuuden tuomiin mahdollisuuksiin. Asuntomessut on tapahtuma, jossa asumiseen liittyvät uudet ratkaisut ovat kaikkien suomalaisten nähtävissä.

Perinteisen Asuntomessutapahtuman ohella Asuntomessut on myös virtuaalinen kokemus. Lehdistöpäivänä 7. heinäkuuta Asuntomessujen verkkosivuilla avautuu kolme messukohdetta, joihin voi tutustua 3D-palvelun kautta. Messujen viimeisenä viikonloppuna 7. elokuuta Asuntomessuilla järjestetään huutokauppa, jossa kaupataan kohteen 38, Kastelli Kaarna, sisustus. Kaupattavat tuotteet ovat tutustuttavana Asuntomessujen verkkosivuilla ennakkohuutoja varten. Huutokaupan vetäjäksi tulee huutokauppakeisari Aki Palsanmäki.

Asuntomessut järvimaisemassa Pohjanmaalla

Pruukinrannan messualue sijaitsee Pohjanmaalle epätyypillisesti järven rannalla.

– Kyrkösjärvi ja pato luovat alueelle ainutlaatuisen ja Etelä-Pohjanmaalla harvinaisen järvimaiseman. Monesta kodista on näkymä Kyrkösjärvelle, mutta padon vuoksi näkymä avautuu talon toisesta kerroksesta ensimmäisen sijasta, projektipäällikkö Kirsi Joensuu kertoo.

Ranta-alueelle on rakennettu uimarannan lisäksi veneenlaskuluiskat, kaksi tekosaarta ja arkkitehtuuriltaan palkittu puurakenteinen Periskooppitorni. Pohjalaisuus näkyy messualueella muun muassa Tulikivimylly-korttelissa, jossa on viisi modernia kaks’fooninkista pohjalaistaloa.

Asuntomessualue on rakennettu metsän keskelle ja luonto on onnistuttu säilyttämään osana aluetta.

– Maisema-arkkitehti Tommi Heinosen sanoin Pruukinranta tulee valmiina näyttämään siltä, kuin se olisi ylhäältä pudotettu luonnolliseksi osaksi metsäluontoa. Tähän olemme kiinnittäneet paljon huomiota rakennuslupavaiheessa. Esimerkiksi pihat sulautuvat metsäalueeseen luonnon muotoja mukaillen. Nyt messualueen valmistuttua on mukava todeta, että olemme yhdessä rakentajiemme kanssa onnistuneet kaavan ja rakennustapaohjeen hengen mukaisessa toteutuksessa, Joensuu sanoo.

Messualueelle Pruukinrantaan on rakentunut 35 pientaloa, joista yksi on paritalo, sekä yksi puukerrostalo ja yksi rivi-/-luhtitalo. Kaikkiaan näyttelykohteita on 43. Asukkaita alueelle muuttaa noin 250.

Lisätiedot

Harri Tuomaala, toimitusjohtaja, Suomen Asuntomessut, p. 040 0322 602, [email protected]

Kirsi Joensuu, projektipäällikkö, Asuntomessut Seinäjoella, p. 040 840 0642,  [email protected]

www.vanha.asuntomessut.fi

#asuntomessut2016

Asuntomessujen kuvapankki lehdistön käyttöön: https://arkisto.vanha.asuntomessut.fi/image-gallery/