AsukasAreena viihdyttää messukävijöitä Asuntomessuilla – aimo annos avajaishumua ja porilaisuutta

Asuntomessut avataan Porissa 31 päivän päästä. Alueella tehdään parhaillaan viimeistelytöitä niin pihoilla kuin talojen sisätiloissa. Yhteensä 34 messukohdetta avataan suurelle yleisölle heinäkuun 6. päivänä perjantaina. Keskellä Porin messualuetta avautuu Asuntomessujen keskiö, AsukasAreena, joka viihdyttää messukävijöitä koko kuukauden ajan. Messukohteiden ohessa kävijät pääsevät nauttimaan kesäpäivästä asiapuheen, musiikin, sirkushuvien, työpajojen, tuttujen kasvojen ja keskustelun merkeissä.

avajaiset

Asuntomessujen avajaispäivänä Porin messualue on suomalaisen asumisen keskipisteenä. Asuntomessut Porissa 2018 -tapahtuman avaa 6.7.2018 runoilija ja tasavallan presidentin puoliso Rouva Jenni Haukio, joka lausuu avaussanat AsukasAreenalla kello 10.30. Rouva Jenni Haukio toimii myös tapahtuman suojelijana. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kunnioittaa avajaistilaisuutta läsnäolollaan.

Rouva Jenni Haukion avaussanojen jälkeen AsukasAreenalla kuullaan asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen avajaispuhe. Puheen jälkeen AsukasAreenalla alkaa tämän kesän ensimmäinen SuomiAreena goes Asuntomessut -keskustelutilaisuus aiheella Asuminen läpi ihmiselämän. Aiheesta ovat keskustelemassa ministeri Tiilikaisen lisäksi Vantaan apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä, Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn ylijohtaja Hannu Rossilahti, Porin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Diana Bergroth-Lampinen sekä ympäristö- ja lupatoimialajohtaja Ulla-Kirsikka Vainio.

Asuntomessujen avajaisia juhlitaan Porissa koko viikonloppu. Lauantaina 7.7. pidetään Asuntomessujen ensimmäinen pidennetty ilta, jolloin messukohteet ovat auki kello 21 saakka ja alue aina kello 23 saakka. Lavalla nähdään niin musiikkia kuin sirkushuvejakin. Illassa messuilla nähdään muun muassa tulishow ja akrobaatteja. Illan kruununa ääneen pääsevät yhtyeet Remix ja Neljä Ruusua.

Asuntomessujen teemaviikot täynnä ohjelmaa

Asuntomessut Porissa ovat avoinna yhteensä 31 päivää. Ohjelma on rakentunut teemaviikkojen ympärille, ja jokaista teemaa syvennetään ajankohtaisilla asiantuntijakeskusteluilla, paneeleilla, työpajoilla sekä viihdeartisteilla.
Porilaisten viikon kohokohdat ovat muun muassa Vuoden Koti 2018 -kilpailun lanseeraus 11.7. Samana päivänä alueelle kohoaa Asumisen keidas, jossa voi ladata sekä itensä että mobiililaitteensa.

Torstaina 12.7. AsukasAreenalla palkitaan Vappu Pimiän toimesta Asuntomessujen ja Otavamedian sisustuskilpailun voittaja. Messupäivä jatkuu pidennettyyn iltaan, jolloin myös Jannika B saapuu viihdyttämään messuvieraita.

Naapurien viikon keskustelutilaisuus järjestetään yhdessä Ympäristöministeriön ja SuomiAreenan kanssa lauantaina 21.7., jolloin keskustellaan rakentamisesta ympäristötekona. Tulevaisuusviikko vie asumisen ja liikkumisen, sekä älykotien maailmaan. Viikon artistina messuvieraita viihdyttää Elias Kaskinen.

Messujen viimeinen viikko suuntaa katseet hyvään arkeen ja seuraaviin tuleviin asumisen tapahtumiin. Näistä aiheista keskustellaan 1.8. vuoden messujen viimeisessä SuomiAreena goes Asuntomessut -tapahtumassa. Viikon artistina pidennettynä iltana 2.8. Asuntomessuilla esiintyy Mikael Gabriel.