Ammattilaiskokit laittoivat messukeittiöt järjestykseen

Asuntomessujen keittiöiden teemaviikko päättyi eilen. Viikon aikana messuilla vierailleet ammattilaiskokit ehtivät kokkishown ohella myös tutustua messukeittiöihin Asuntomessujen netissä. Kuvien ja keittiötietojen perusteella rankattiin parhaimmat keittiöt. Kolmen parhaan kärki oli tasainen. Eniten ääniä saivat messukohteet numero 30 ja 18. Jämerän Loft 2:n ja Kodikas Talo Encoren keittiöt olivat ammattilaiskokkien mieleen.

L:n mallinen keittiö saarekkeella kohteessa 18 oli niin Maija Silvennoisen, Arto Rastaan, Sami Garamin kuin Akseli Herlevin mieleen. Kohteen 30, Jämerän toisen Loftin saareke ja ruokailuryhmän läheisyys keräsivät Teresa Välimäen ja Tuomas Meriluodon lisäksi ääniä Arto Rastaalta ja Akseli Herleviltä. Kokit saivat valita yhteensä kolme suosikkia. Kolmanneksi eniten ääniä keräsivät yhteistuloksella kohde 14, Villa Hesse ja kohde 31 Jämerän Loft 1. Eniten kokit kiinnittivät huomiota keittiön malliin, saarekkeista tuli plussaa.

– Siinä on kiva kokkailla vieraille saarekkeen takaa, kun voi jutella samalla kun kokkailee, Janne Pekkala perusteli. Hän piti erityisesti kohteen 28 keittiöstä, mutta myös kohde 31, Jämerän Loft 1:n keittiö sekä kohteen 7 keittiö, As Oy Tampereen Vuoreksen Eemeli, olivat Pekkalan mieleen.

Lisäksi Pekkala kertoi yhden metrin säännöstä.

– Kaikkien mitä tarvitset keittiössä pitää olla käden ulottuvilla ja askeleen päässä, eli noin metrin säteellä hellasta, Pekkala naureskeli.

Kokit kiinnittivät huomiota myös kodinkoneisiin sekä laskutilaan.

– Tärkeintä keittiössä on laskutila, sitä pitää olla paljon, Akseli Herlevi totesi.

Messuilla viikon verran muita kokkeja isännöinyt Sami Garam puhuu induktioliesien puolesta.

– Ehdottomasti keittiössä pitää olla induktioliesi, se on paitsi nopea, myös energiatehokas. Se on nopeuttanut työskentelyä ja vähentänyt sähkölaskua. Lisäksi se on turvallinen, kun ottaa kattilan pois liedeltä, hella menee pois päältä, Garam valistaa.

Garam nosti messukeittiöistä yhden yli muiden. Kohteen 33, Villa Pärssisen keittiössä iso terassi keittiön vieressä toimii.

– Yleisesti käytännöllinen keittiö. Paljon tilaa sekä vieraille että kokille. Onkohan se sitten se TV-kokkisyndrooma, kun ei halua kokkailla peppu vieraihin päin. Eli aina pitää olla saareke. Myös terassi heti keittiön vieressä toimii hyvin, ruoan roudaaminen pihalle on helppoa ja lisäksi keittiön käryt saa nopeasti ulos kun avaa terassin oven, Garam perustelee.

Asuntomessujen keittiöt on arvioinut lisäksi Työtehoseura. Keittiöarviot löytyvät netistä www.vanha.asuntomessut.fi/tampere-2012/keittiot

Tervetuloa Asuntomessuille, messut ovat auki elokuun 12. päivään asti joka päivä klo 10–18.