ABB:n älytekniikka ohjaa kolmea kotia Mikkelin Asuntomessuilla

 ABB-free@home-kotiautomaatio ohjaa Mikkelin Asuntomessuilla muun muassa kohteen Talo Wave (nro 5) toimintoja.

Yksi napinpainallus ja kotisi kaikki valot ja standby-laitteet sammuvat ja lämpötila laskee. Pyykkikone pyörii edullisemman sähkön aikana ja pääset itse valitsemaan, milloin lämmitys kytkeytyy päälle. ABB:n älykäs free@home-kodinohjaus-tekniikka on käytössä Mikkelin Asuntomessuilla kolmessa eri kodissa. Näiden kotien toimintoja voidaan ohjata myös mobiilisti.

ABB-free@home-kotiautomaatio ohjaa Mikkelin Asuntomessuilla kohteiden Talo Wave (nro 5), Casa Wellikulho (nro 18) ja Talo Vahvaselkä (nro 23) toimintoja. Kodinohjausjärjestelmällä on mahdollista ohjata valaistusta ja lämmitystä, ilmanvaihtoa ja ilmastointia, ovipuhelinta sekä kaihtimia ja markiiseja. Kotiautomaatiota voidaan käyttää niin perinteisillä painikkeilla kuin kosketusnäytöllä tai mobiililaitteilla. Myös etäohjaus on mahdollista älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella.

”Moderni kotiautomaatio tuo asumiseen mukavuutta ja huolettomuutta. Elämä helpottuu, kun kodin toimintoja on mahdollista seurata ja ohjata myös etänä. Automaatio merkitsee myös energiankäytön tehostumista ja sen kautta pienentää energiakustannuksia”, toimialajohtaja Harri Liukku ABB:ltä sanoo.

”Järjestelmä sopii myös hyvin saneerauskohteisiin. Uudet ABB-free@home-tuotteet keskustelevat keskenään langattomasti ja ne on helppo lisätä jälkeenpäin asuntoihin. Koska tuotteet tarvitsevat ainoastaan verkkovirran, ne voidaan yleensä asentaa olemassa olevien kytkinten ja säädinten tilalle”, Liukku jatkaa.

ABB:n free@home-kodinohjaustekniikka ohjaa Suomessa jo satojen kotien toimintoja. Globaalisti järjestelmä on käytössä jo kymmenissätuhansissa kodeissa.

Asuntomessut ovat tänä vuonna Mikkelissä Kirkonvarkauden asuinalueella 14.7.-13.8.2017. Saimaan rannalla sijaitsevalle asuinalueelle nousee 31 pientaloa sekä pari- ja rivitaloa.

Lisätietoja: Harri Liukku, [email protected], 050 335 4203