PIHLA TIEDOTE: Energiatehokkuus lisää rakennusten vaimennusta – Pihlalla ratkaisu tähän

Entistä yksinkertaisemman ja pelkistetymmän tyylin lisäksi uutta on myös mobiili-datan ja matkapuheluiden kuuluvuusongelmien ratkaisu uudenlaisilla, huomaamat-tomilla ikkunarakenteilla.

Tyylivalintojen lisäksi asuntomessuilla nousee esille mobiilaitteiden toimivuus sisä-tiloissa. Puhelut ovat siirtyneet kokonaan mobiiliverkkoon ja langattomat yhteydet korvaavat myös kiinteät nettiliittymät, mutta samalla yhä paksummat seinäraken-teet, alumiini kalvolla varustetut eristeet ja selektiivipinnoitetut ikkunat heikentävät matkapuhelinverkon signaalia sisätiloissa.

”Rakennuksen ulkovaipan datavaimennus on tulevaisuuden suuri rakenneongelma: uusissa taloissa matkapuhelinverkon signaalivoimakkuus voi olla murto-osa siitä, mitä se oli kymmenen vuotta sitten. Tämän ongelman olemme ratkaisseet ikkunoihin huo-maamattomasti jo tehtaalla rakennettavalla Pihla Antennilla”, Mika Kanervo kertoo.

Pihla Antenni sopii kaikkiin rakennuksiin, sillä se ei näy huonetilaan eikä ulos eikä se vaadi sähköä tai huoltoa. Ikkuna voidaan antennista huolimatta eristää ja viimeis-tellä tavalliseen tapaan. Antenni ei myöskään vaikuta ikkunan muihin ominaisuuk-siin eikä rajoita sälekaihtimien tai lasitusten valintaa.

”Antenni asennetaan ikkunan yhteyteen jo tehtaalla, joten ratkaisu on rakentajalle erittäin helppo. Suosittelemme vähintään yhden antennin sijoittamista jokaiseen huo-neeseen ja jokaiseen ilmansuuntaan”, Kanervo kertoo.

Pihla Antenni on suunniteltu toimimaan sekä nykyisten 3G ja 4G-verkkojen että tu-levien 5G ja 6G-yhteyksien tukena, joten ratkaisu on kustannustehokas ja pitkäikäi-nen. Antenni toimii kaikkien matkapuhelinoperaattoreiden verkoissa.

Historiallinen miljöö on antanut inspiraatiota kohteiden suunnitteluun. Messutaloissa on kiinnitetty huomiota myös käytännöllisyyteen, ja kodit ovat aiempiin vuosiin verrattuna kooltaan hieman maltillisempia. Tämä näkyy myös ikkunaratkai-suissa: aiemmilta vuosilta tutut jättimäiset ikkunat ovat jääneet taka-alalle ja koteihin on valittu kooltaan maltillisimpia ikkunoita. Silti ikkunoiden merkitys talojen suunnittelussa, designissa ja asumismukavuudessa on ollut keskeisessä roolissa, ja valoa on tuotu taloihin isoilla kiinteillä ikkunoilla ja terassin liukuovilla.
Pihla on kotimainen puu–alumiini-ikkunoiden, parveke- ja terassiovien sekä ulko-ovien valmistaja. Pihlan ikkunat ja ovet valmistetaan keskellä Suomea Ruovedellä, vuosikymmenten kokemuksella.

Pihla on osa Pihla Group Oy:tä, joka on Suomen ikkunamarkkinoiden suurin toimija. Pihla Group Oy valmistaa ikkunoita ja ovia

Pihla-, PihlaPRO, Tiivi-, Profin-, Klas1 ja Sydänpuu-tuotemerkeillä.
www.pihla.fi | Y-tunnus 1882624-9
– Tämän vuoden asuntomessut ovat varsin kompaktit, mutta tarjoavat mielenkiin-toista koettavaa ja nähtävää messuvieraille, kertoo kuluttajamyynnin markkinointi-päällikkö Mika Kanervo.

Pihla Antenniin voi tutustua Dekotalon messutalon yhteydessä sijaitsevalla Pihlan osastolla (kohde 15, Dekolaku).

Pihlan asuntomessukohteet Kohde 15 Dekotalo Kohde 16 Sievitalo Kohde 17 Ainoakoti

Kohteet 2 ja 4 Designtalo

Kohteet 13-14 Asunto Oy Kouvolan Pioneeri, 2 paritaloa

Profin-kohde

Kohde 15 Dekotalo

Kohde 2 Designtalo

Tervetuloa!

Lisätiedot:
Mika Kanervo, kuluttajamyynnin markkinointipäällikkö, Pihla Group Oy, puh. 050 375 6333
Pihlan messuosasto löytyy Dekotalon (kohde 15, Dekolaku) yhteydestä.