​Vanha kasarmialue saa uuden elämän – Asuntomessut Kouvolassa avataan huomenna

Järjestyksessään 50. valtakunnallisten Asuntomessujen portit ja kaikkiaan yli 30 messukohdetta alueella avataan kävijöille perjantaina. Asuntomessujen teemana on tänä vuonna uusin asuminen historiallisessa kasarmimiljöössä. Pioneeripuisto on 1900-luvun alussa tsaarin aikaan rakennettu kasarmialue. Asuntomessujen myötä sinne rakennetut uudet kodit täydentävät kaunista aluetta sen historiaa kunnioittaen.

– Pioneeripuiston alue on täydennysrakennettu vanhaa kunnioittaen ja ympäröivän luonnon ehdoilla. Messualueella on korkeatasoisia pientaloja, ensiluokkaista vuokra-asumista sekä ainutlaatuinen yhteisöllisen senioriasumisen kortteli, jotka edustavat monipuolisesti suomalaista tulevaisuuden asumista. Suomalaisten asukkaiden tarpeet eriytyvät ja asumiseen pitää löytyä monenlaisia eri elämänvaiheissa oleville ihmisille sopivia ratkaisuja. Näitä haluamme Asuntomessuilla esitellä, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Anna Tapio kuvailee.

Kesän asuntomessutapahtumassa pureudutaan asumiseen 33 messukohteen sekä historiallisen ympäristön kautta neljän teemaviikon rytmittäminä. Harrastusten viikko, sisustamisen viikko, remontoinnin viikko sekä historian ja tulevaisuuden viikko syventävät jokaisen teeman osalta Asuntomessujen ohjelmaa. Tänä kesänä Asuntomessuilla on tarjolla myös paljon asiantuntijaohjelmaa ammattilaisille.

– Asuntomessut on asumisen kokeilualusta. Haluamme mahdollistaa erilaisia kokeiluja itse alueella ja kohteissa. Messutapahtumassa järjestettävissä seminaareissa ja työpajoissa keskustellaan erilaisista asumiseen liittyvistä näkökulmista ja muotoillaan sitä eri kumppanien kanssa, Tapio lisää.

Vuodesta 1966 asti toiminut Osuuskunta Suomen Asuntomessut tekee jatkuvasti töitä sen eteen, että suomalaisten asumistyytyväisyys pysyisi hyvällä tasolla. Yhteistyötä tehdään monipuolisesti eri toimijoiden kanssa. Kouvolassa järjestettävät Asuntomessut konkretisoivat monella tavalla mistä asumisen hyvinvointi Suomessa syntyy ja millaisia kokeiluja Suomessa asumiseen liittyy.

– Kouvolassa nähdään ennätyksellisen monipuolinen messusisältö ainutlaatuisella kasarmialueella. Peruskorjauskohde Muusikon Talo on esimerkki alueen korjausrakennuskohteista. Talo Koreassa esitellään uudenlainen lasikattorakenne, joka on rakennuttaja Vesa-Matti Moilasen innovaatio. Kohteessa vierailijaa odottaa katon läpi tulvivan valon lisäksi vaikuttava Talliojan puistomaisema. Virkkulankylä on täysin uudentyyppinen yhteisöllinen senioriasumisen kohde, jossa mahdollistetaan senioriasuminen pientaloissa. Minitaloalueen kohteissa taas esitellään kompakteja asumisen ratkaisuja, kertoo projektipäällikkö Sanna Kauppi Kouvolan kaupungilta.

Huomenna avautuvat Asuntomessut Kouvolassa ovat avoinna yleisölle kuukauden ajan päivittäin klo 10-18. Virallisten avajaisten avaussanat lausuu prikaatin komentaja Pasi Välimäki ja avajaispuheen pitää ministeri Sirpa Paatero. Avajaispäivänä asumisesta keskustellaan myös SuomiAreena goes Asuntomessut -tilaisuudessa, jota voi seurata suorana lähetyksenä MTV.fi-palvelussa.

Lisätietoja:

Suomen Asuntomessut, toimitusjohtaja Anna Tapio, p. 040 7171 051

Suomen Asuntomessut, viestintäpäällikkö Leena Honkajuuri, p. 040 1955 943

Kouvolan kaupunki, projektipäällikkö Sanna Kauppi, p. 020 615 5073

Asuntomessujen kuvapankki median käyttöön: https://vanha.asuntomessut.fi/organisaatio/medialle/kuvapankki/