Uusi asuntomessutapahtuma Jätkäsaareen – Jan Vapaavuori: Helsinki haluaa erottautua toimivuudellaan

Suomen Asuntomessut järjestää syksyllä Helsingin kaupungin kanssa uudenlaisen kaupunkitapahtuman Jätkäsaaressa. Kaupunkielämää Jätkäsaaressa -tapahtumalla halutaan nostaa esiin kaupunkiasumisen uusia innovaatioita ja esitellä uuden asuinalueen asukkaiden elämää.

Syyskuun alussa järjestettävä Kaupunkielämää Jätkäsaaressa -asuntomessutapahtuma tarkastelee Jätkäsaaren avulla urbaania kaupunkielämää. Reilun viikon aikana vierailijat pääsevät tutustumaan jätkäsaarelaisten koteihin, taloyhteisöjen yhteistiloihin ja kattosaunoihin, kortteleihin, pihoihin ja puistoihin.

Tapahtumaan liittyy seminaareja ja keskustelutilaisuuksia ja päätösviikonloppuna toteutetaan kiinteistö- ja rakennusalan kansainvälinen AEC (Architecture, Engineering, Construction) -Hackathon.

Suomen Asuntomessut järjestää syksyllä Helsingin kaupungin kanssa uudenlaisen kaupunkitapahtuman Jätkäsaaressa. Kaupunkielämää Jätkäsaaressa -tapahtumalla halutaan nostaa esiin kaupunkiasumisen uusia innovaatioita ja esitellä uuden asuinalueen asukkaiden elämää.

Syyskuun alussa järjestettävä Kaupunkielämää Jätkäsaaressa -asuntomessutapahtuma tarkastelee Jätkäsaaren avulla urbaania kaupunkielämää. Reilun viikon aikana vierailijat pääsevät tutustumaan jätkäsaarelaisten koteihin, taloyhteisöjen yhteistiloihin ja kattosaunoihin, kortteleihin, pihoihin ja puistoihin.

Tapahtumaan liittyy seminaareja ja keskustelutilaisuuksia ja päätösviikonloppuna toteutetaan kiinteistö- ja rakennusalan kansainvälinen AEC (Architecture, Engineering, Construction) -Hackathon.

Jätkäsaari1

Monimuotoisuus kaupungin vetotekijä

Helsingin kaupunki kertoo tavoittelevansa asuntopolitiikallaan tasapainoista kaupunkikehitystä ja monimuotoisia ja kohtuuhintaisia asumisvaihtoehtoja eri elämäntilanteissa oleville ihmisille. Jätkäsaareen rakentuu niin Ara-vuokra-asuntoja, Hitas- ja asumisoikeusasuntoja kuin myös yksityisiä omistus- ja vuokra-asuntojakin.

– Kaupungistuminen on globaali megatrendi. Myös Helsinki kasvaa huimaa vauhtia. Viime vuonna Helsinkiin muutti 8 091 uutta helsinkiläistä. Alkuvuonna Helsingissä on hyväksytty asuntorakentamisen asemakaavoja jo yli 500 000 kerrosneliön edestä. Kasvun takana on ihmisten halu muuttaa kaupunkeihin, Helsingin pormestari Jan Vapaavuori sanoo.

–  Ihmiset, kohtaamiset, urbaani kaupunkikulttuuri ja palveluiden monimuotoisuus ovat kaupungin vetotekijöitä. Helsinki haluaa erottautua panostamalla erityisesti kaupungin toimivuuteen. Haluamme tarjota parhaat puitteet urbaanille elämälle.

Kaupunkielämää Jätkäsaaressa -tapahtuma 1.-9. syyskuuta.

  • Tapahtuman pääpaikkana on Jätkäsaaren keskelle rakentuva Hyväntoivonpuisto.
  • Tapahtuma sopii kaikille kaupunkiasumisesta ja -elämästä kiinnostuneille sekä asumisen asiantuntijoille.
  • Arkipäivisin on kullekin päivälle teemoitettua asiantuntijaohjelmaa, loppuiltapäivästä kokoonnutaan Jätkäsaari-foorumiin ja illan päätapahtuma houkuttelee yleisöä myös laajemmin.
  • Molempina viikonloppuina alueella on perheille viihteellistä ohjelmaa ja musiikkia.
  • Lopullinen seminaariohjelma julkistetaan elokuun alussa.
  • Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Lue lisää Kaupunkielämää Jätkäsaaressa -tapahtumasta