Karjarannan muraalin maalaustyöt aloitettiin yön hämärtyessä

 

Lauantai-ilta valittiin keväällä usean teoksen ja hakijan joukosta Asuntomessualueen viereisen teollisuushallin päätyyn maalattavaksi muraaliksi. Teoksessa kolme työläisnaista viettävät vapaa-iltaansa ja soittavat musiikkia, joka kuvaa hyvin alueen teollista historiaa.

Taiteilija Essi Ruuskanen aloitti Lauantai-illan maalaustyöt maanantaiyönä. Luonnostelutöissä ja isojen alueiden maalauksessa häntä avustaa katutaiteilija Hennakirsikka Halme.

-Heijastamme suunnittelemani työn ensin teollisuushallin päätyyn ääriviivojen piirtämistä varten. Työtä tehdään aluksi pääasiassa öisin, koska heijastus näkyy vain hämärässä. Päivisin ääriviivojen luonnostelua voi jatkaa, kertoo Ruuskanen.

Ääriviivojen valmistuttua maalataan isot värialueet. Tämän jälkeen maalataan yksityiskohdat, kuten soittajien kasvonpiirteet sekä teoksen valot ja varjot. Muraali on valmis juhannusviikon aikana.

Asuntomessualueen viereiselle teollisuusalueelle valmistuu kesäkuun aikana myös Muraalimutka- niminen hanke, jossa paikalliset taiteilijat ja nuoret maalaavat seinämaalauksia vanhoihin varastorakennuksiin.

Lisätiedot:

Essi Ruuskanen 0407674507