Ulvilan Kaihtimen näyttävät kaihdinratkaisut sisustavat messukodeissa kymmeniä ikkunoita

Erikoismuotoisten, isojen ikkunoiden kodeissa tilaan räätälöidyt kaihdinratkaisut tuovat näkö- ja aurinkosuojaa, mutta säästävät myös energiaa.

Ulvilan Kaihtimen suomalaisena käsityönä tehdyt kaihdinratkaisut suojaavat ja sisustavat tänä kesänä kymmeniä ikkunoita Tuusulan Asuntomessuilla. ”Kaihdinratkaisujamme on esillä erityyppisissä messukohteissa”, kertoo Sami Salonen, Ulvilan Kaihtimen myynti- ja markkinointipäällikkö. ”Veljesteco A – kohteessa valonhallinnan suunnittelu on ollut osana kokonaissuunnitelmaa jo hyvin varhaisessa vaiheessa. Lisäksi olemme valmistaneet kaihdinratkaisuja myös Pikkupolku Moderniin, Dekotalo Ruutiin ja Puustellin Helmeen”, Salonen sanoo.

Ve l j e s t e c o – pa r i t a l o n Lehtosen perheen kodissa oleskelutilojen isot erikoismuotoiset ikkunat aukeavat etelään päin, joten toimiva aurinkosuojaus on tärkeä osa asumismukavuutta. Tämän modernin kodin ikkunoita sisustaa olohuoneessa ja vanhempien makuuhuoneessa harmaat ja mustat pystylamellikaihtimet. Näyttävä koko seinän mittainen ratkaisu istuu komeasti kahden ison ikkunan mustiin ikkunanpuitteisiin. ”Nykyarkkitehtuurissa suositaan isoja, erikoismuotoisia ikkunoita, joiden somistaminen saattaa olla hyvin haasteellista. Kaihdinratkaisun tulee miellyttää sisustajan silmää, mutta onnistunut, tilaan räätälöity valinta tukee valonhallinnan ja akustiikan lisäksi myös kesällä kodin jäähdytystä ja talvella lämmitystä”, Salonen sanoo. ”Lamellikaihtimet ovat juuri oikea ratkaisu tähän kohteeseen. Molemmissa huoneissa kaihdin kattaa neljä metriä korkean ja neljä metriä leveän ikkunan. Makuuhuoneessa kunnon yöunet takaa kaihtimen pimentävä kangas”, Salonen kertoo.

Muista Veljesteco A: n makuuhuoneista löytyy Ulvilan Kaihtimen mustat puusälekaihtimet, jotka täydentävät huoneiden modernia ilmettä. Myös saunatuvan isossa ikkunassa on puusälekaihdin, mutta siellä tunnelma on hyvin erilainen. ”Saunatuvassa vallitsee beach house – tunnelma ja tilaan on valittu keskiharmaat, leveät puusälekaihtimet, joita täydentää samanväriset askelnauhat. Tämä on hieno esimerkki siitä, miten erilaisiin sisustuksiin sama kaihdin voi eri muodoissaan istua”, Salonen tiivistää.

De k o t a l o R u u d i n j a Pi k k up ol k u Mo d e r n i n ikkunoissa nähdään trendikkäitä tasaraitoja. Näissä kodeissa oleskelutilojen aurinkosuojaus on ratkaistu Ulvilan Kaihtimen moottoroiduilla Zebra- kaksoiskaihtimilla, jotka yhdistävät perinteisen sälekaihtimen ja rullaverhon. ”Sekä Pikkupolku Moderni ja Dekotalo Ruuti ovat leikki- ikäisten lasten koteja, joten oli tärkeää löytää lapsiystävällinen ratkaisu”, Sami Salonen kertoo. ”Pikkupolku Modernissa kaivattiin läheisen puiston vuoksi myös näkösuojaa, mutta kuitenkin niin, ettei valoisuudesta jouduttaisi tinkimään.” Tässä kodissa päädyttiin hennosta Ikaria- kankaasta valmistettuihin valkoisiin Zebroihin, jotka istuvat tyylikkäästi kodin mustiin ikkunanpuitteisiin mustiksi maalattujen osiensa ansiosta. Moottoroitua kaihdinta voi helposti säätää yhdellä napin painalluksella. ”Kaksoiskaihdin antaa samanaikaisesti näkösuojaa, mutta päästää luonnonvalon sisään. Lasten kanssa moottoroitu, johdoton ratkaisu on kaikkein kätevin. Kaihtimen litium- akku on integroitu kangasputken sisään, joten mitään ylimääräisiä johtoja ei jää näkyviin. Ja yhdellä latauksella pärjää hyvin jopa vuoden verran”, Salonen kertoo.

Myös Dekotalo Ruudissa nähdään olohuoneen ja ruokailutilan ikkunoissa valkoiset Zebrat. Tässä kodissa kaksoiskaihtimet on rakennettu valkoisista osista, jotka sopivat valkoisiin ikkunanpuitteisiin saumattomasti. ”Vaikka kahdessa messukohteessa on sama tuote, vaikutelma on erilaisen koteloinnin kautta hyvin erilainen. Valmistamme kaikki tuotteemme mittatilaustyönä, joten asiakkaan valittavana on laaja valikoima kuosi- ja värivaihtoehtoja. Kankaiden erilaiset sävyt ja raitojen intensiivisyys antavat mahdollisuuden luoda pehmeitä tai persoonallisia, vastakkaisempia ratkaisuja”, Salonen kertoo.

Pa r i t a l o Puus t el l i n H el m en olohuoneiden ja ruokailutilojen ikkunoita sisustaa Ulvilan Kaihtimen valkoiset screen- rullakaihtimet. Verkkomaisesta kankaasta valmistetut kaihtimet suodattavat tehokkaasti auringon lämpösäteilyn ja ehkäisevät lämpötilan nousemista. ”Screenit ovat ehdottomasti tällä hetkellä suosituimpia tuotteitamme monipuolisuutensa ja energiasäästöjä tuovien ominaisuuksiensa vuoksi. Sisustajan valittavana on lukuisia eri värejä ja mikä parasta, maisema näkyy tuotteen läpi sisään”, Salonen sanoo. Screen- kaihtimia voidaan asentaa sekä rakennuksen sisä- että ulkopuolelle. Puustellin Helmessä valkoiset screenit on asennettu kotien sisäpuolelle ja käytössä on sekä moottoroituja että käsikäyttöisiä kaihtimia. ”Yläikkunoiden screenit ovat moottoroituja käyttömukavuuden maksimoimiseksi. Alaikkunoissa kaihtimia säädetään käsivoimin”, Salonen kertoo.

”Asuntomessut on erinomainen kanava ja tapahtuma esitellä monipuolisia ratkaisujamme. Tämän kevään vallitseva tilanne haastoi meidät tekemään suunnitelmia etänä ja luomaan uusia toimintatapoja. On hienoa, että saamme olla taas mukana ja tuoda omalta osaltamme perheiden koteihin lisää viihtyvyyttä ja suojaa auringolta. Aiomme jatkossakin olla ehdottomasti mukana”, Salonen lopettaa.

Ulvilan Kaihtimen tuotteita Tuusulan Asuntomessuilla 2020:

Kohde 2: Pikkupolku Moderni Kohde 4: Veljesteco A

Kohde 8: Dekotalo Ruuti

Kohde 26: Terratinta- talo Puustellin Helmi

Lisätietoja:

Sami Salonen, sami. [email protected] ulvilankaihdin. fi, 0400 760 763.