Asumismukavuus, kodikkuus ja laadukkaat materiaalit tekevät Talo Illyriasta perhe Berishan unelmakodin

Tuusulan Rykmentinpuistoon rakennetussa kauniissa ja kestävässä kivitalossa on kiinnitetty huomiota akustiikkaan, estetiikkaan sekä käytännöllisiin, miellyttäviin materiaaleihin. Berishat rakennuttivat Talo Illyrian yhteistyössä Saint-Gobainin kanssa.

Vuoden 2020 asuntomessualue Tuusulan Rykmentinpuistossa toimii lähivuosina kotina 15 000 ihmiselle. Yksi Hyrylän vanhalle kasarmialueelle valmistuneista messutaloista on Talo Illyria, jonka rakennuttajat Ibadete Nura-Berisha ja Besar Berisha halusivat perheelleen omannäköisen, käytännöllisen ja kestävän kodin luonnonläheisestä ympäristöstä.

– Halusimme panostaa mukavuuteen ja helppouteen: pohjaratkaisu on käytännöllinen, paksu vinyylikorkkilattia vesikiertoisella lattialämmityksellä on mukava jaloille ja olohuoneen suuri akustiikkataulu luo avaraan tilaan hyvän ääniympäristön. Käytimme paljon aikaa ja vaivaa yksityiskohtien hiomiseen, jotta talosta tulisi meidän näköinen: avara, valoisa, harmoninen ja persoonallinen. Lopputulos on juuri sellainen kuin visioimme, Nura-Berisha iloitsee.

Kumppanina kestävän rakentamisen asiantuntija

Pitkäikäiseksi suunnitellussa ja asumismukavuuteen panostavassa Talo Illyriassa laadukkaat tuotteet ja ratkaisut ovat avainasemassa. Esimerkiksi Leca-eristeharkoista rakennettu ulkoseinä on palamaton, hiljainen, energiatehokas ja pitkäikäinen. Weber Comfort Lämpölattia ja yläpohjan lämmöneriste, pääosin kierrätyslasista valmistettu ISOVER InsulSafe Puhallusvilla takaavat lämpimän kodin ilman vedon tunnetta. Kangaspintainen Ecophon Akusto Wall -seinälevy tekee ääniympäristöstä miellyttävän tuntuisen ja toimii samalla yksilöllisenä sisustuselementtinä – kangas on räätälöitävissä täysin oman maun mukaan.

– Saint-Gobainilta löytyy kivitalon rakentamiseen oikeastaan kaikki muu paitsi maalit ja tapetit. Tuotteemme ovat testattuja, toimivia ja yhteensopiviksi todettuja. Suurin osa niistä valmistetaan kaiken lisäksi Suomessa, toteaa tiiviisti rakennusprojektissa mukana ollut tekninen palvelupäällikkö Päivi Pöyhönen Saint-Gobaininilta.

Perheelle rakennusprojekti oli ensimmäinen laatuaan, joten asiantunteva kumppani oli vuoden aikana korvaamaton apu.

– Päivi oli minulle kuin tukihenkilö, joka pyrki ratkaisemaan tilanteen kuin tilanteen kokonaisvaltaisesti ja inhimillisesti. Yhteistyö Saint-Gobainin kanssa sujui todella hyvin, olemme enemmän kuin tyytyväisiä lopputulokseen, Nura-Berisha kiittää.

Berishat muuttavat uuteen, upeaan kotiinsa heti Asuntomessujen jälkeen syyskuun alussa.

Näyttävä kangaspäällysteinen Ecophon Akusto Wall -seinälevy tekee ääniympäristöstä miellyttävän tuntuisen ja toimii samalla yksilöllisenä sisustuselementtinä. Kankaan kuvio mallinnettiin Pinterestistä löytyneen inspiraatiokuvan perusteella. Kuvassa Ibadete Nura-Berisha.

 

Lisätiedot:

Kirsi Haljoki

Markkinointiviestintäpäällikkö

Saint-Gobain Finland Oy, Weber

Strömberginkuja 2 (PL 70)

00381 Helsinki

Puh: 0400 612 401