Softenilta akustista taidetta messukotiin

Akustisten sisustusratkaisujen asiantuntija Softenin osaamista nähdään tänä kesänä Tuusulan Asuntomessuilla.

Taide on tärkeässä osassa kesän Asuntomessuilla Tuusulassa. Duplio Aalto -kohteessa taidetta lähestytään funktionaalisesti, sillä kodin korkeissa tiloissa nähdään kaksi Softenin toteuttamaa akustiikkateosta. Soften on teosten myötä mukana messuilla kuudetta kertaa. ”On hienoa saada taas olla mukana Suomen arvostetuimmilla messuilla ja tuoda  lisää asumisviihtyvyyttä nuoren perheen kotiin,” Sami Helle, Softenin toimitusjohtaja sanoo. ”Ratkaisumme Duplio Aallossa pehmentävät tehokkaasti tilan äänimaailmaa, mutta ilahduttavat myös sisustuksellisina taideteoksina”, hän jatkaa.

Duplio Aalto -kohde on nuoren lapsiperheen moderni ja kompakti kivitalokoti. Arkkitehtisuunnittelun ajatuksena oli sijoittaa taidetta olohuoneen korkeaan tilaa, jotta teos näkyisi isojen ikkunoiden kautta myös ulos kadulle ja pihalle. Perhe päätyi Softenin akustiseen teokseen, joka yhdistää oivaltavan muotoilun ja akustiset ominaisuudet, ja vastaa myös heidän toiveeseensa suomalaisesta muotoilusta ja materiaalista.

”Toteutimme olohuoneeseen mittatilaustyönä perheen äidin suunnitelman mukaisesti neljä metriä korkean teoksen, joka koostuu kymmenestä kolmiulotteisesta akustiikkaelementistä, Helle kertoo. Elementtien akustoiva huopa on valmistettu kierrätetyistä PET-muovipulloista Suomessa. ”Materiaalimme on täysin kierrätettävää ja täyttää myös hyvän sisäilman laadun vaatimukset”, Helle jatkaa.

Myös kodin eteiseen toteutettiin eri muotoisista ja värisistä akustiikkaelementeistä orgaaninen sommitelma, joka voi tarvittaessa muuttaa muotoaan. ”Korkeassa eteisessä akustinen ratkaisu luo tunnelmaa ja pastellin sävyt toivottavat tulijan tervetulleeksi”, Helle sanoo.

Softenin kohde Tuusulan Asuntomessuilla 2020: 27 Duplio

Nina Koivisto, [email protected], 0400 516 993

Soften Oy on vuonna 2007 Turussa perustettu akustisten sisustusratkaisujen asiantuntija. Soften suunnittelee ja valmistaa yksityisiin sekä julkisiin tiloihin akustiikkatuotteita, jotka huomioivat niin tekniset kuin sisustuksellisetkin ominaisuudet. Softenin tuotteille on myönnetty paras, A-luokan akustiikkaluokitus. Soften valmistaa sekä räätälöityjä kokonaisuuksia valmiista tuotteistaan että tiettyyn kohteeseen erityisesti jälleenmyyjäverkoston kautta. Lisätietoja www.soften.fi.

 

High res -kuvia kohteista on katsottavissa ja ladattavissa: 

https://www.dropbox.com/sh/vt48xyy8w0hsto6/AACzQkFxAZcz8bIgWxoVN1Pia?dl=0?