Designtalon Puro on arkkitehtonisesti kunnianhimoinen, mutta taipuu valmistalorakentamisen muottiin

Designtalon Tuusulan asuntomessukohde Puro on arkkitehtonisesti kunnianhimoinen talo, joka tarjoaa iloa modernille arkkitehtuurille tykästyneelle silmälle.

Modernin arkkitehtuurin filosofialle uskollisesti rapattu Puro näyttää kuin veistokselta, josta on veistetty paloja pois. Sen pohjana toimii Nordic Modern 153 -talomalli. Designtalon modernille tyylisuunnalle ominaista on sen minimalistinen, pelkistetty ja ilmava tyylikkyys.

“Tuossa talossa on käytetty kunnianhimoisia rakenneratkaisuja. Esimerkiksi sisääntulokuisti on toteutettu ilman pilareita. Puutalorakentamisessa varsinkaan valmistalorakentajien osalta sellaista ei ole juuri nähty ennen meitä”, Designtalon Etelä-Suomen myyntipäällikkö Juhana Sallinen sanoo.

Näyttävä arkkitehtuuri ohjaa sisustusta

Talon sisustuksesta vastaavalle Mikko Toppalalle kunnianhimoinen arkkitehtuuri ja talon näyttävyys olivat mainiot lähtökohdat sisustuksen suunnittelulle. “Mitä näyttävämpi talo on ja mitä hienompaa arkkitehtuuria se edustaa, sitä vähemmän sitä tarvitsee lähteä sisustuksellisesti kuorruttamaan”, Toppala arvioi.

Sisustus on suunniteltu urbaanille pariskunnalle, jonka ajattelua ohjaa ekologisuus. Talon sisustuksessa se tarkoittaa aikaa kestäviä materiaaleja. Lattiat ovat esimerkiksi kiveä, ja sisustus on minimalistinen. Tuusulan messukohteen nimi on Puro. Toppalan mukaan se kuvastaa taloa hyvin.

“Italiaksi puro tarkoittaa puhdasta, raakaa ja aitoa. Sitä tämä talo on.”

DEN Group on asumisen sekä työ- ja vapaa-ajan toiminnallisten tilojen valmistaja ja palvelujen tuottaja. Konsernissa työskentelee noin 400 DENiläistä. Tuotemerkkejämme ovat muuttovalmiiden omakotitalojen edelläkävijä Designtalo, harrastus- ja varastotiloja valmistava Talliosake, hirsitalovalmistaja Finnlamelli sekä K-raudan ja DENin yhteistyötuotemerkki Ainoakoti. Meihin kuuluu myös maarakentamiseen ja -suunnitteluun keskittyneet PohjanTeko ja PohjanGeo. Lisäksi yritykseemme kuuluu DEN Tekniikka, joka toteuttaa talotekniikan suunnittelusta asennukseen. 

Lisätiedot:
Juhana Sallinen, Etelä-Suomen myyntipäällikkö, Designtalo, [email protected] 050 414 7067
Mikko Toppala, Mikko Toppala Designs, [email protected] 040 702 3399