AIR IN -teräspiipun lisäominaisuus ratkaisee tulisijan palamisongelmat

Tulisija tarvitsee teräshormia kolmesta syystä: paloilman tuonti, veto ja turvallinen savunpoisto. AIR IN -piippu on paljon enemmän kuin savunviejä. Se on tulisijan tärkein kaveri, joka tuo tulisijalle raitista esilämmitettyä paloilmaa ja täyttää uusimmat ympäristöministeriön vaatimukset tulisijan paloilman saannista. Ja vähän enemmänkin, sillä se pienentää päästöjä ja lisää tulisijan tehokkuutta.

Härmä Airin suunnannäyttäjä, AIR IN -piippu pistää parastaan koko messukuukauden Tulikiven osastolla Ua42. Se ja Karelia-malliston takka ovat kytkettynä Tulikiven uuteen Senso-takkaohjaimeen, joka huolehtii automaattisesti tulipesän toiminnoista ja sopivan ilmamäärän saannista.

Jos haluaa valita täydellisesti yhteensopivan piipun ja tulisijan, kannattaa suunnata Tulikiven osastolle tutustumaan Härmä Airin tuotteisiin. Raitista esilämmitettyä paloilmaa tulisijalle tuova seitsenseinämäinen teräsrakenteinen turvapiippu on entistä tehokkaampi, sillä tuotetta kehitetty yhteistyössä Tulikiven kanssa.

– Teimme ilmakanavista optimoidun varaaville tulisijoille, jotka tarvitsevat enemmän ilmaa kuin kamiinat ja kiertoilmatakat. Muutimme myös ulkokuorien kiinnityksen pannattomaksi, se antaa tyylitellymmän, lähes saumattoman ulkonäön, Härmä Airin markkinointipäällikkö Jari Hautala kertoo.

Kehitystyön taustalla vaikuttaa paloilman tuonnille asetettu ilmanvaihdon säädös, jonka mukaan kaikille ilmaa ulos kuljettaville laitteille tulee suunnitella asianmukainen korvausilman tuonti. Tämä koskee luonnollisesti myös tulisijoja.

– AIR IN -piipun tekniikan avulla pystymme tuomaan ilman suoraan piipusta tulisijalle, jolloin ilmakierto on suljettu ja tulisija toimii täysin riippumatta muista asunnon ilmanvaihdoista. Tulisijan lämmityskyky tehostuu, kun huoneilmaa ei käytetä paloilmaksi, vaan teräspiipun kautta tuodaan esilämmitetty paloilma.

Suljettu savupiipun kautta otettu paloilma mahdollistaa sen, että tulisijan lämpö leviää tasaisesti ympäri asuntoa ja muodostaa miellyttävää säteilylämpöä.

– Myös Tulikivi on kehittänyt tuotteitaan savupiipun kautta tuotavalle paloilmantuonnille ja näkee tulevaisuudessa potentiaalia tämänkaltaiselle kokonaisuudella, Hautala jatkaa.

 

Lisätietoja:
Jari Hautala
markkinointipäällikkö
puh. 040 7229263
[email protected]

Kohteet messuilla

2b – Pikkupolku Moderni (Tiileri Aida | Härmä Air Unique turvapiippu | mattamusta)

13 – Designtalo Puro (Rais Juno 165 | Härmä Air | Unique tuvapiippu | harjattu RST)

14 – Jukkatalo Tuulia (Nordpeis ME | Härmä Air | AIR IN tuloilmapiippu | mattamusta)

Myynti ja tuote-esittely

Tulikivi Ua42