Suomi 100 – kohteet

Mikkelin kaupungin Koti yhdessä – Yhdessä koti -hanke kokoaa Asuntomessuille Mikkeliin Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi monipuolista sisältöä Mikalo Oy:n rakentamaan kohteeseen (kohde 25) Ankkurirannassa. Paikallisen koti yhdessä -teeman alla toteutetaan korkeatasoinen kokonaisuus, joka muodostuu Made in Saimaa shopista ja loungesta autokatoksessa sekä kahdessa asunnossa olevista Made in Saimaa showroomista ja Mikkelin kaupungin museoiden kokoamasta jälleenrakentamisen ajan näyttelystä.

Kaupungin museoiden kohteessa katsaus menneeseen

Mikkelin kaupungin museoiden koostamassa näyttelyssä luodaan katsaus jälleenrakentamisen ajan Suomeen. Mikkelin kaupungin museot on koostanut asuntoon 1950-luvun sisustuskokonaisuuden, ja siellä voi katsella mm. Elinkeinoelämän keskusarkiston Mikkelin messut 1954-filmiä sekä tutustua Päämajamuseossa 2.5.–31.12. esillä olevaan Jos se olisin ollut minä -näyttelyyn. Päämajakaupunki Mikkeliin on valmisteilla uusi Sodan ja rauhan keskus Muisti, jonka tarjonnasta näyttely antaa esimakua.

Made in Saimaa shop ja showroom – tarjolla paikallisia design- ja ruokatuotteita

Made in Saimaa showroomissa esitellään Mikkelin seudun ja Etelä-Savon tämän päivän taide- ja design-osaamista. Pihapiirin Made in Saimaa -myymälästä löytyy monipuolinen valikoima paikallisia design- ja ruokatuotteita. Lounge on messuvieraiden luonteva kohtaamis- ja levähdyspaikka, jossa voidaan nauttia toisinaan myös ohjelmanumeroista.

Tiedustelut Made in Saimaa -shopiin liittyen osoitteeseen [email protected].

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Anu-Anette Varho
Suomi 100 -juhlavuoden aluekoordinaattori

Etelä-Savo ja Mikkeli
puh. 044 7700577
[email protected]

www.facebook.com/Suomi100EtelaSavo
esavosuomi100.wordpress.com/
https://www.mikkeli.fi/suomi100