Kolme oheiskohdetta

Kohdetietoluettelo_kartta (2)Kaksi kohteista, Kenkävero ja Mikkelipuisto – sijaitsevat messubussireitin varrella ja niihin messubussit pysähtyvät messuilta takaisintullessa. Kulttuuritalo Tempo sijaitsee kaupunkikeskustan tuntumassa, noin 500 metrin päässä Mikkelin Torilta.

Kulttuuritalo Tempo 
Ainutlaatuinen tapahtumatalo, jonka historiallisissa mutta moderneissa tiloissa voi nauttia herkullisesta ja laadukkaasta buffet- sekä à la carte-ruuasta, tutustua opastetusti talon pitkään ja värikkääseen historiaan sekä rentoutua aurinkoisella terassilla tai vaikkapa saunan löylyissä.

1900-luvun alkupuolelta työväentalona palvellut rakennus on käynyt läpi mittavan kunnostuksen vanhaa kunnioittaen ja alkuperäistä säilyttäen, ja talossa on näin ollen oiva tilaisuus tutustua myös korjausrakentamiseen. Mikkelin Työväenyhdistyksellä ja sen myötä myös Työväentalolla oli 1900-luvun alkupuolella suuri merkitys alueen urheilu-, musiikki- ja teatterielämän edistäjänä. Talolla on omat hetkensä myös Suomen sisällissodan tapahtumissa. Historianäyttely vanhoine valokuvineen vie vierailijat aikamatkalle aina 1800-luvun lopulta lähtien.

Mikonkatu 23, Mikkeli
www.kulttuuritalotempo.fi 

Mikkelipuisto
Mikkelipuistossa on yritysten ja yhteisöjen suunnittelemia ja rakentamia mallipuutarhoja tuotteineen, kasveineen sekä ideoineen. Mallipuutarhat ovat erinomainen lisä messualueen tarjontaan, sillä osa pihoista jää lähes luonnontilaisiksi.

Mikkelipuistossa järjestetään myös tapahtumia kuten puistokonsertteja ja ihastuttavasta puutarhamyymälästä voi kotiin ostaa puutarha-aiheisia tuliaisia. Puiston alueella on kaksi leikkipuistoa, kahvila, useita kävelyreittejä, Sup-lautojen vuokrauspiste sekä soutuveneen vuokrausmahdollisuus. Läheisen harjun takana on hyvä uimapaikka hyppytorneineen. Puistoon pääsee keskusta-alueelta messubussin kyydissä, mutta vain takaisintullessa. Keskustasta puistoon pääsee myös Mikke-junalla. Junan lähtöpiste on Mikkelin keskustassa, aivan torin kupeessa.

Pursialankatu 5, Mikkeli 
www.mikkelipuisto.fi 

Kenkävero
Kenkäverossa on kestitty vieraita tottuneesti jo vuosikymmeniä, eikä sitä suotta kutsuta yhdeksi Mikkelin matkailun helmistä. Pappilaravintolassa voi tänäkin päivänä aistia historian siipien havinaa maukkaasta ruoasta ja Saimaan järvimaisemista nauttien.

Kenkäverossa on korkealuokkainen myymälä, ihastuttavia puoteja, leivintupa sekä kädentaitajien erikoisliikkeitä. Pihapiirissä on myös vaikuttava hyötykasvipuutarha ja muutamia erikoisuuksia kuten Joulupukin piilopirtti ja eläimiä paijattavaksi. Kenkäveroon pääsee messubussin kyydissä (takaisintullessa), kevyenliikenteenväylää pitkin tai messulaivalla joka lähtee Mikkelin satamasta ja kulkee Nonstopina sataman ja messualueen välillä, pysähtyen matkan varrella myös kenkäverossa.

Pursialankatu 6, Mikkeli
www.kenkavero.fi

Tarkemmat saapumisohjeet ja kartat löydät täältä