Teemat ja kohteet

Asuntomessujen teemana Mikkelissä oli asumisen vaikutus ihmisen hyvinvointiin.

Vieraile messuilla virtuaalisesti: Mikkelin 29 messukohdetta Asuntomessut VR – palvelussa >> 

Kirkonvarkauden asuntomessualueen rakentamisen aikaiset teemat olivat tärkeä ohjenuora sille mitä halusimme saavuttaa – asuinalueen jossa ihmisen on hyvä olla.

KAIKKI KUNNOSSA
Ihminen on kokonaisuus, jonka osien on oltava kunnossa jotta tunnemme olomme terveeksi. Valinnat asumisessa vaikuttavat henkiseen, fyysiseen ja sosiaaliseen hyvinvointiimme. Asuntomessuille Mikkeliin on etsitty rakentajien ratkaisuja, joilla tuetaan edellä mainittuja osa-alueita.

UUSIUTUMINEN
Asuntomessualue sijoittuu Savon synnyinseudulle. Kirkonvarkauden historia ulottuu kivikautisesta asutuksesta nykypäivään. Alue uusiutuu ja rakentaminen sen mukana. Haimme innovatiivisia ratkaisuja, joilla hyödynnetään uusiutuvia materiaaleja, energiamuotoja, luonnonympäristön säilymistä tai jotka tukevat ihmisen uusiutumista eli lepoa.

SAIMAA, JÄRVI, VESI
Saimaan rannalla asuessa ei voi välttyä upeista maisemista. Toivoimme rakentajilta luovaa otetta teeman esiintuomisessa. Teema näkyy asuinarakennusten sijoittelussa, sisustuselementeissä ja pihasuunnittelussa.

KUSTANNUSTEHOKKUUS
Haimme erityisesti korttelille 15 eli Onni-kortteliin ratkaisuja jotka tukevat kustannustehokkuuden toteutumista. Kustannustehokkuus tarkoittaa myös sitä, että valitut asumisen ratkaisut muuntuvat eri elämänilanteisiin ja kestävät aikaa.