Syö ja juo

img_3367Luomu ja lähiruoan aarreaitta
Syö ja juo Mikkelissä, sillä tilastojen valossa olemme oikea ”kaalimaa”, vihannesten, muikun ja rinkelin maakunta. Myös yrttien kasvattajana Etelä-Savo loistaa ja paikallisia tuotteita voi ostaa mm. messubussireitin varrelta Kenkäverosta.

Suomen paras tori
Keskeisimmällä paikalla Mikkelin keskustassa sijaitseva tori on paitsi kesäinen kohtauspaikka, myös luomu – ja lähiruoan aarreaitta. Torilta ja torin ympäristöstä löytyy useita kahviloita sekä lyhyen kävelymatkan päässä kymmenkunta erilaista ruokaravintolaa. Lähes 300 eteläsavolaista luomualkutuottajaamme varmistavat sen, että monen paikallisen ravintolan raaka-ainekset tulevat läheltä. Kaikki ruokaravintolat ja kahvilat sekä karttapalvelun löydät seutumatkailun sivustolta visitmikkeli.fi/syo ja juo 

Messubussi pysähtyy torin kulmalla messualueelle mennessä pyydettäessä ja takaisin tullessa automaattisesti.


Paikallisia erikoisuuksia: 


Otava Food Factory
Bistro Vileen Ilkka Arvolan ja seitsemän paikallisen lähi- ja luomuruoan tuottajan yhteinen ruokatehdas tekee käsityönä huippuluokan raaka-aineista monenlaisia sesongin herkkuja. Tehtaanmyymälän aukioloaikoina siellä on tarjolla myös lounasta. Erinomainen sijainti viitostien tuntumassa helpottaa ostoksille poikkeamista.

Otava Food Factory
Koululantie 10, Otava
Avoinna tilauksesta

Kauppahallin myymälä, Savilahdenkatu 8
Avoinna ma-pe klo 7.30-17, la 7.30-15, su suljettu

Uudesta Kauppahalliin avautuvasta myymälästä löydät helposti kaikki Otava Food Factoryn sesongin mukaiset lähiruokaherkut: makkarat, pastramit, ribsit, juustot, kastikkeet, salsat, pikkelsit, hillokeet sekä marinoidut ja savustetut kalat. Myymälässä tarjoillaan myös päivittäin vaihtuvia lounasannoksia.

vilee.fi


Viinitilat
Mikkelin seudulta löytyy kolme marja- ja hedelmäviinejä valmistavaa viinitilaa. Mikkelin keskustaa lähimpänä (20 minuutin ajomatkan päässä), sijaitsee Ollinmäen Viinitila. Tilalla toimii ympäri vuoden avoinna oleva viini- ja tuliaismyymälä sekä tilausravintola.  Katso kaikki viinitilat täältä


Tiesitkö tätä?
Etelä-Savon peltopinta-alasta 14.3 % oli vuonna 2015 luomuviljelyssä, mikä on maakunnista neljänneksi eniten Suomessa.
Lähde: Evira luomutilastot 2015.