Tonttihaku

801-10_C02_muokattu
Asuntomessualueen uusi rantareitti Kirkonvarkaudessa

 

Asuntomessualueen tonttihaku on päättynyt

Mikkeliin rakentuvan uuden asuinalueen, Kirkonvarkauden, tonttihaku on päättynyt asuntomessutonttien osalta. Kirkonvarkauden asuinalue Saimaansivulle rakennetaan kahdessa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan asuntomessualue, joka on valmis kesän 2017 asuntomessuihin mennessä. Asuntomessualueen ulkopuoliset tontit tulevat myyntiin vuonna 2017 ja niille rakentamaan pääsee vuonna 2018.

Kaupungin keskeinen asuntomessuihin liittyvä tavoite on luoda uusi houkutteleva asuinalue, joka muodostuu tiiviiksi osaksi nykyistä kaupunkirakennetta ja samalla eurooppalaiseksi edelläkävijäksi tulevaisuuden asuinalueesta. Alueelle toteuttavien hankkeiden tulee ilmentää asuntomessujen teemoja.

Teemojen tehtävänä on puolestaan  tukea alueen, pihojen ja asuntojen suunnittelua, rakentamista sekä sisustamista. Rakentajien valintakriteereinä olivat suunnitelman laadun ja sisällön lisäksi messuteemojen huomioiminen suunnitelmassa sekä hankkeen toteuttamiskelpoisuus.  Valinnan suorittivat Suomen Asuntomessujen sekä Mikkelin kaupungin muodostamat laatutyöryhmä ja asuntomessutoimikunta.

Kokosimme tontinhakijoiden avuksi oman sivuston osoitteeseen https://saimaansivu.fi/kirkonvarkaus

Lisätietoja kaikista messualueella ja messualueen ulkopuolella sijaitsevista kaupungin vapaista tonteista voi jatkossa tiedustella virastotalon mittaus- ja kiinteistöt – yksiköstä Päivi Rahikaiselta, puh. 044 794 2539, paivi.i.rahikainen(ät)mikkeli.fi.

Lisätietoja asuntomessualueen tonttikokonaisuuksiin liittyen voitte tiedustella projektipäällikkö Heikki Manniselta, puh. 044 794 5235, heikki-manninen(ät)mikkeli.fi