Kerros- ja rivitalot

Kerrostaloksi valittiin kilpailutuksen kautta Lakea Oy:n toteuttama puukerrostalo Mäihä.

Kilpailutuksessa ei vaadittu puutalototeutusta, mutta Lakea on kehittänyt puurakentamista viime vuosina voimakkaasti ja halusi tuoda puuosaamistaan messuilla esiin. Uskomme puuhun terveellisenä ja turvallisena materiaalina. Siksi puurakentamista pitää kehittää eteenpäin maassa, jossa puu on aina ollut tärkeä osa elintapaamme. Lisäksi halusimme tuoda esiin uudenlaisia kerrostaloasumisen mahdollisuuksia Asuntomessuille, toteaa Lakea Oy.

sjk_uusimaiha_sisa_600

Mäihä toteutetaan massiivipuurakenteisena tilaelementtirakentamisen tekniikalla, joka tarkoittaa puurunkoisten tilakappaleiden esivalmistusta valikoiduissa olosuhteissa säältä suojassa sekä niiden kokoamista rakenettavalla tontilla. Puurakentamisen lisäämistä pidetään yhtenä keinona lisätä uusiutuvien raaka-aineiden käyttöä ja torjua ilmastonmuutosta.

sjk_uusimaiha_600

Rakentajapalvelu Jokiaho Oy:n toteuttama rivi-/luhtitalo valikoitui rivitalokohteeksi.

Rakentajapalvelu Jokiaho on Seinäjoella toimiva rakentamiseen ja remontointiin erikoistunut yritys, joka toki toimii koko maassa. Messukohteeksi yritys rakentaa kohteen, joka on Lammi-Kivitalojen rivi- ja luhtitalo. Talosta puolet on rivitaloa ja toinen puoli luhtitaloa. Kohteeseen tulee 12 asuntoa kooltaan 52,5 – 90 neliötä. Osa asunnoista on siis kahdessa tasossa ja yläkerran asunnoista avautuu järvinäköala.

jokiaho