Messualue – Karjaranta 21

Asuntomessuilla 2018 esillä on moderni pientalokaupunkiasuminen, johon on otettu vaikutteita puutalokaupunginosista. Vaikutteet näkyvät muun muassa rakennusten sijoittumisessa ja pihojen tehokkaassa käytössä. Tiivis asuminen on tulevaisuutta ja läheiset palvelut tuovat asumiseen helppoutta.

Asuntomessuilla 2018 ratkomme porilaisella periksiantamattomuudella arjen ongelmia elämän eri vaiheissa. Vauvasta vaariin hengessä, messualueella on oikea tiedepäiväkoti ja seniorien palvelukoti. Esittelemme messujen teemaviikoilla tukun älykkäitä konsteja, joilla jokainen voi muuttaa omaa elämäänsä pykälän onnellisemmaksi ja helpommaksi. Näytämme, että yhteisöllisempi elämä ja naapuriapu on mahdollista toteuttaa anteeksipyytelemättömälläkin luonteenlaadulla. Kokemäenjoen rannalla yhdistetään asumisessa oma rauha ja turvallisuus siihen, että kukaan ei jää kotipiirissään yksin.

Luonto, liikunta ja meri ovat lähellä. Asukkaiden takapihalta pääsee vesiteitse Tukholmaan saakka, ja tarvittaessa paljon kauemmaskin. Ja näillä messuilla asunnot eivät todellakaan ole samasta muotista veistetyt. Asuntomessuilla Karjarannassa nähdään yhteensä 28 uutta pientalokohdetta, yksi korjausrakentamisen kohde, rivitalokokonaisuus sekä vauvasta vaariin hengessä tiedepäiväkoti ja senioreiden palvelutalo.

SAM_Pori2018_kartta_V9

 

Palveluja alueelle

Alueelle syntyy pientalojen lisäksi palveluja: päiväkoti 100 lapselle ja 80 kerrostaloasuntoa ikäihmisille. Lisäksi alueen asemakaava antaa joustavat mahdollisuudet yrittämiselle. Kokonaisuudessaan alue tarjoaa hyvää asumista läpi ihmiselämän.

Messualueen vastarannalle toteutuu julkinen ruokapuisto, jonne pääsee kätevästi kävelysiltaa pitkin. Näin Porin upea tapahtuma-areena ja ulkoilumahdollisuudet Kirjurinluodossa ovat kädenulottuvilla. Vesillä liikkujiakaan ei ole unohdettu, sillä Kokemäenjoki tarjoaa mahtavan reitin veneilijöille suoraan merelle.

Älykkään asumisen Porissakin järki voi hetkittäin olla jäässä, mutta varmaa on, että täällä ei pitkästytä. Asuntomessuilla Porissa tulee olemaan ennätysmäärä puheenaiheita, tehtävää ja nähtävää. Neljän teemaviikon aikana pistämme järjestykseen onnellisuuden, elämän helppouden, elämänvaiheiden ja elämyksellisyyden asioita.

Me teemme kaupunkia. Tervetuloa Poriin Asuntomessuille heinäkuussa 2018!

karjaranta21_etaisyydet-kartalla
Karjaranta21-alueelta on lyhyet etäisyydet kaupungin keskustan palveluihin.