AsukasAreena

AsukasAreena viihdyttää messukävijöitä – aimo annos avajaishumua ja porilaisuutta

Yhteensä 34 messukohdetta avataan suurelle yleisölle heinäkuun 6. päivänä perjantaina. Keskellä Porin messualuetta avautuu Asuntomessujen keskiö, AsukasAreena, joka viihdyttää messukävijöitä koko kuukauden ajan. Messukohteiden ohessa kävijät pääsevät nauttimaan kesäpäivästä asiapuheen, musiikin, sirkushuvien, työpajojen, tuttujen kasvojen ja keskustelun merkeissä.

Avajaiset

Asuntomessujen avajaispäivänä Porin messualue on suomalaisen asumisen keskipiste.

Asuntomessut Porissa 2018 -tapahtuman avaa runoilija ja tasavallan presidentin puoliso Rouva Jenni Haukio, joka lausuu avaussanat AsukasAreenalla klo 10:30. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kunnioittaa myös tilaisuutta läsnäolollaan. Rouva Jenni Haukion avaussanojen jälkeen AsukasAreenalla kuullaan ministeri Kimmo Tiilikaisen avajaispuhe. Puheen jälkeen AsukasAreenalla alkaa tämän kesän ensimmäinen SuomiAreena goes Asuntomessut -keskustelutilaisuudessa aiheella ”asuminen läpi ihmiselämän”. Aiheesta ovat keskustelemassa Vantaan apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä, Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn ylijohtaja Hannu Rossilahti, asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen, Porin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Diana Bergroth-Lampinen sekä ympäristö- ja lupatoimialajohtaja Ulla-Kirsikka Vainio.

Neljä Ruusua esiintyy avajaisviikonlopun lauantaina 7.7. Asuntomessualueella. Kuva: Ville Juurikkala.
Neljä Ruusua esiintyy avajaisviikonlopun lauantaina 7.7. Asuntomessualueella. Kuva: Ville Juurikkala.

Asuntomessujen teemaviikot täynnä ohjelmaa

Asuntomessut Porissa ovat avoinna 31 päivää. Ohjelma on rakentunut teemaviikkojen ympärille ja jokaista teemaa syvennetään ajankohtaisilla asiantuntijakeskusteluilla, paneeleilla, työpajoilla sekä viihdeartisteilla.

jannikab_press2

Porilaisten viikko 9.7.-15.7.

Porilaisten viikon kohokohtina nähdään muun muassa Vuoden Koti 2018 -kilpailun lanseeraus keskiviikkona 11.7. Alma Media yhdessä Etuoven, Iltalehden ja Satakunnan Kansan kanssa kokoaa AsukasAreenalle näyttävän kirjon suomalaisia asumisen vaikuttajia keskustelemaan paremmasta asumisesta, asumisen trendeistä ja tulevaisuudesta. Asumisen keitaalla voi samana päivän ladata sekä itsensä että mobiililaitteensa.

Torstaina 12.7. AsukasAreenalla palkitaan Vappu Pimiän toimesta Asuntomessujen ja Otavamedian sisustuskilpailun voittaja sekä vietetään älykästä porilaisten päivää Porin kaupungin toimesta. Porilaisten päivässä pohditaan, millainen on Pori vuonna 2050? Pidennetyn torstai-illan artistivieraaksi saadaan Jannika B viihdyttämään messuvieraita iltaan asti.

Lisäksi porilaisten viikon tiistaina 10.7. luvassa on niin avaintyöpajaa Porin taitokeskuksen toimesta, kuin ikkunankorjausnäytös Rakennuskulttuuritalo Toivon järjestämänä. Porilaisten viikon viikonloppuna 13.-15.7.  AsukasAreenalla nähdään Porin kaupungin oma kirjastoauto. Kirjastoautossa on tarjolla pop-up –kirjasto, väritystehtäviä lapsille ja muuta mukavaa. Miten kirjastoauto helpottaa elämää? Se selviää paikan päällä.

Lisäksi porilaisten viikon viimeisinä päivinä lauantaina ja sunnuntaina 14.7.-15.7. Porin lastenkulttuurikeskuksen Vauvojen värikylvyn iloinen värien leikki ja innostunut taidetyöskentely vangitsevat seuraamaan työpajan kulkua paikan päällä ja livescreeneissä messualueella. Työpajanäytöksen jälkeen yleisölle avautuu taidetestilaboratorio ja päivän tuntemukset voi ilmaista postikortiksi tai inspiroivaksi värimuistoksi.

 

Naapurien viikko 16.7.-22.7.

Naapurien viikolla  nähdään muun muassa aikaisempien Asuntomessualueiden asukkaiden tapaaminen, jolloin entisiä asukkaita on kutsuttu Asuntomessuille Poriin.

Samalla viikolla on käynnissä myös naapuritapahtumamme SuomiAreena, jonka Asumisen tunti <3 Asuntomessut -keskustelusarja nähdään livestriiminä myös messualueella. Keskustelusarja järjestetään SuomiAreenan Purje-lavalla Raatihuoneen puistossa maanantaista perjantaihin kello 14.30. Asumisen tunti <3 Asuntomessut -keskustelusarjassa puhutaan naapuruudesta ja yhteisöllisyydestä, kaupungistumisesta, tulevaisuuden asumisesta, asumisen kohtuullisista kustannuksista sekä siitä, miten seniorit pärjäävät tulevaisuudessa yksin kotona. Keskusteluja johtaa Huomenta Suomestakin tuttu MTV Uutisten toimittaja Nina Rahkola ja paikan päälle tulevaa yleisöä hemmotellaan messulippujen arvonnalla.

Viikon lopussa järjestetään myös toinen SuomiAreena goes Asuntomessut -tilaisuus yhdessä Ympäristöministeriön kanssa, jossa pohditaan rakentamista ympäristötekona lauantaina 21.7.

 

Tulevaisuusviikko 23.7.-30.7.Elias Kaskinen esiintyy Asuntomessuilla Porissa 26.7.2018

Tulevaisuusviikko vie asumisen ja liikkumisen sekä älykotien maailmaan. Kohteessa 34 voi käydä koeajamassa uusimpia sähkö/hybridimalleja, ja kohde on avoinna koko messujen ajan. Viikon pidennettynä iltana torstaina 26.7. meininkiä tahdittaa Elias Kaskinen.

 

Hyvän arjen viikko 31.7.-5.8.

Hyvän arjen viikolla pureudutaan arjen ongelmatilanteisiin ja niiden ratkaisuihin. Millaista on hyvä arki? Mistä hyvä arki koostuu? Näihin kysymyksiin etsitään vastauksia tapahtuman viimeisellä teemaviikolla. Hyvän arjen viikolla nähdään muun muassa viimeinen SuomiAreena goes Asuntomessut -keskustelu keskiviikkona 1.8. yhteistyössä vuoden 2019 messukaupunki Kouvolan kanssa ja luvassa on messujen viimeinen pidennetty ilta torstaina 2.8., jolloin lavalle nousee Mikael Gabriel.

2435_preview.jpeg

TAPAHTUMAT


Katso kaikki tapahtumat >