Ylistys teknisen tilan kaukalolle

Viime torstaina huomasin talon teknisen tilan lattialla vettä (heti siinä kannettavan tietokoneeni alla ja ympärillä – koneen sijoituspaikka meni vaihtoon…). Hämmästyin, mutta ajattelin, että onhan tuossa noita putkia, jotka näyttävätkin siltä, että niistä saa vettä valua, enkä reagoinut asiaan työpäällikölle laittamaani sähköpostiviestiä enempää.

Kunnes sitten… Illalla nurmikon ja istutukset kasteltuani menin tekniseen tilaan sulkemaan ulkovesipisteen ja vastassa olikin jo huomattava määrä vettä teknisen tilan kaukalon lattialla. Paitsi lattialla, vettä suihkusi kuitenkin myös veden tuloputkesta n. puoli metriä ylöspäin. Työpäällikön kautta hätiin tuli Lassila&Tikanoja putkimiehen kera ja totesi, että vesiputken sulanapitokaapelin läpiviennin tiivistys oli jäänyt kokonaan kiristämättä.

Teknisen tilan lattiakaukalo

Onni onnettomuudessa oli, että kyse oli talopaketin toimittajan unohduksesta, nimittäin niin vastuullisesti Design-Talo (joka siis Ainoakotia urakoi) otti tilanteen hoitaakseen. Jos olisi ollut jonkin itse hankkimamme urakoitsijan unohdus kyseessä, nyt oltaisiin varmasti pulassa. Talotehtaan työpäällikkö tosiaan tilasi paikalle ensiavun ja hankki talotoimittajan valtakunnallisen vesivahinkotoimintatapansa mukaan paikalle seuraavaksi tiistaiksi ulkopuolisen Lassila&Tikanojan vahinkotarkastajan.

Ja huh, kosteusmittaukset osoittivat kaiken olevan kunnossa! Vesivuoto oli onneksi huomattu niin pian, että vaurioita ei ehtinyt tulla. Kehuipa vahinkotarkastaja vuolaasti myös talon kosteusteknisiä ratkaisuja: talotoimittajan patentoima teknisen tilan vedenpitävä ja lattiakaivollinen lattiakaukalo osoitti oivallisuutensa ja teknisen tilan kostean tilan vanerit suojasivat seiniä. Vettä pääsi hieman valumaan myös vesiputken ulkosyrjää pitkin lattiakaukalon alle, mutta tuulettuvan alapohjan kautta pääsi tarkastamaan, että sielläkin kaikki oli kunnossa. Tulipa kehuja siitäkin, että vesiputki saattokaapeleineen kulkee suojaputkessa koko matkan teknisen tilan alapuolelta tontin rajalla olevaan vesiliittymään asti.

Mainiota, että talotoimittaja otti ripeästi vastuun tilanteesta ja vahinkotarkastuksessa saatiin suljettua pois epäilykset vaurioista.
Alla olevassa kuvassa teknisen tilan IV-koneemme (se pingviini) ja kaukolämpökoneemme. Liian hyvin jäi tilaa vielä läppärille… 🙂

teknisen tilan koneita